Pasar al contenido principal

(Bisbat de Vic) El bisbat de Vic i l'Associació Rutes del Romànic incrementen les seves col·laboracions a través d’un conveni.

L’objectiu d’ambdues institucions és sumar sinergies entre El Camí Oliba, un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l'art romànic, i Cases d'Oliba, iniciativa per a posar en valor elements patrimonials del bisbat de Vic i facilitar-ne la visita.

Aquest acord-marc de col·laboració el van signar el vicari general i delegat del Patrimoni Cultural, Josep Maria Riba, i el president de l'Associació Rutes del Romànic i alcalde de Molló, Josep Coma.

Coma va dir que el conveni signat té com a gran objectiu “intentar unir paisatge i natura amb patrimoni religiós, que és el nexe d'unió amb el Camí”. Per la seva part, Riba va assegurar que han posat en marxa “un circuit d'allò que tenim de valuós” i apostava per “treballar per explicar aquestes arrels profundes que vetllen per les persones i també fan que puguin créixer”.

La presentació del conveni es va la darrera setmana d’abril al monestir de Sant Pere de Casserres en un acte conjunt on també es va presentar el número de maig de la revista Descobrir, dedicada al Camí Oliba i on té gran protagonisme Cases d'Oliba.

Cases d'Oliba

Cases d'Oliba és un projecte que reuneix els principals equipaments patrimonials de caràcter religiós del bisbat de Vic, tots ells amb arrels mil·lenàries que guarden l'empremta del bisbe i abat Oliba (971-1046), una personalitat històrica fonamental en la configuració del país. Impulsat pel bisbat de Vic, Cases d'Oliba vol fer més fàcil i satisfactòria la visita a un seguit d'esglésies de les comarques del Ripollès, Osona, el Bages, el Moianès i l'Anoia.

La iniciativa ofereix diferents tipus d'entrades conjuntes per a visitar aquests grans monuments a uns preus molt favorables. També programa activitats culturals i turístiques i visualitza les seves acciones a les xarxes socials per tal d’ajudar al seu coneixement i a la difusió d'aquest patrimoni i de les seves activitats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.