Pasar al contenido principal

(Obra social “la Caixa”) CosmoCaixa ha donat el tret de sortida a una programació especial de continguts per les properes setmanes a les seves xarxes socials amb la iniciativa #UnaFinestraALaCiència, coincidint amb la campanya #JoEmQuedoaCasa. Després del tancament de centres degut a la crisi del coronavirus i amb l’objectiu de seguir estimulant l’interès científic a la societat, la primera setmana obrirà una finestra al Cosmos amb l’eix temàtic central de les propostes i activitats que se succeiran a les xarxes fins el proper dimarts. La finalitat serà la d’aprofundir en els misteris de l’univers, del qual s’ha descrit poc menys que un 5% a nivell científic.

Durant la setmana, es mostraran projeccions com les que es poden veure a l’àmbit Kosmos de la Sala Univers de CosmoCaixa i es compartiran conferències, com la de l’astronauta de la Agència Espacial Europea (ESA) Luca Parmitano. Al llarg d’aquests dies també es difondran càpsules de petites lliçons d’Astronomia des de la finestra, en les quals l’astrònom Jordi Aloy compartirà algunes indicacions sobre els cossos celestes i planetes visibles des de les finestres de les llars en el moment actual.

També s’oferiran documentals com el de Cosmos: A Spacetime Odyssey, del divulgador Neil deGrasse Tyson, i s’iniciarà una llista de música col·laborativa que convidarà als usuaris a viatjar fins els confins de la galàxia més llunyana. Pel públic familiar, dedicarà diferents activitats com el descarregable 3, 2, 1...Anem a la Lluna per tal que els nens trobin el camí més ràpid per l’allunatge. Per estimular la participació, també proposarà endevinalles i tests sobre el “planeta vermell”. Amb l’objectiu d’estimular la creativitat científica, també s’aportaran recomanacions literàries i de lectures electròniques com el e-Book Más allá del Big Band, de Iván Agulló, i es proposaran llistes de pel·lícules sobre l’univers, com Gravity, de Alfonso Cuarón.

Si aquesta primera setmana estarà dedicada al cosmos, les properes s’eregiran com finestres a l’Evolució, el Fons Marí i l’Amazones, respectivament per tal de seguir estimulant la cultura científica a través de las xarxes en temps de confinament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.