Pasar al contenido principal

(Arquebisbat de Barcelona) El primer diumenge de Quaresma, la basílica de la Sagrada Família ha acollit una missa que ha reunit a més de dos mil fidels. L’ofici religiós ha estat presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, acompanyat del bisbe de Bangassou (Rep. Centreafricana), Juan José Aguirre, i del bisbe de Moramanga (Madagascar), Rosario Vella, SDB.

Aquesta celebració litúrgica s’ha convocat amb motiu de la quarta edició de “Sent la Creu”, una iniciativa impulsada pel Secretariat de pastoral amb joves de l’Arxidiòcesi de Barcelona i que aquest any ha estat reposicionada com l’acte central de seguiment del Pla pastoral diocesà «SORTIM!», que enguany també es dedica a la joventut.

La presència als peus del presbiteri d’una gran creu de fusta procedent de Bangassou ha ajudat els presents a sentir més de prop el patiment del món i, alhora, també a fer sentir com enmig de les dificultats és possible trobar esperança en la creu de Jesús. Abans d’iniciar la celebració de l’eucaristia, ha tingut lloc la vetlla prèvia de la creu en què hi ha participat un seminarista barceloní d’origen kenyà, Peter Kibiru, qui amb el seu testimoni personal ha colpit a molts dels assistents que omplien la nau central del temple gaudinià.

Després de pregar a la creu pels joves de la diòcesi i pels joves d’Àfrica, s’ha celebrat l’eucaristia presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, predicada per Juan José Aguirre i concelebrada per Rosario Vella. El bisbe de Bangassou fa més de vint-i-un anys que exerceix el seu ministeri episcopal en aquest territori de la República Centreafricana i en els darrers temps ha viscut de prop diversos conflictes violents entre grups armats cristians i musulmans. “Les llàgrimes dels musulmans i les dels cristians tenen el mateix color”, ha dit en l’homilia. Davant d’aquests atacs armats, Aguirre ha promogut accions pacífiques per protegir els temples civils d’ambdues religions. Per aquest fet, se’l coneix com el bisbe “escut humà”.

Aquesta tarda, als peus de l’altar de la Sagrada Família, també hi havia una rèplica gegant del tradicional panot de Barcelona, escollit fa més de dos anys per l’arquebisbat de Barcelona com a símbol en què els cinc cercles que l’integren representen els eixos de l’acció pastoral a l’arxidiòcesi barcelonina: l’encontre amb Jesús, la fraternitat, els joves, els pobres i el discerniment.

La missa “Sent la Creu” es celebra el primer diumenge de Quaresma. La primera edició va tenir lloc el 2017 amb la presència de la creu de Lampedusa (Itàlia). El 2018 va arribar la creu de Mossul (Iraq) i l’any passat es va comptar amb la de Cambodja.

Temàtica
Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.