Pasar al contenido principal

(Abadia de Montserrat) Del 26 al 31 d’agost tindrà lloc a Montserrat una nova edició del Curset de Formació per a Organistes d’Església. S’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Fundació Abadia de Montserrat 2025, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa, a estudiants o organistes que volen aprofundir el seu repertori i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia.

El nivell bàsic recomanat per realitzar el Temari de Formació instrumental és el que correspon al Cicle superior del Grau mitjà o Grau superior –cal que l’alumne presenti un currículum on hi consti els estudis musicals realitzats, la trajectòria musical i les obres que vulgui treballar. Les matèries són: repertori, anàlisi musical, improvisació i tècnica. Els professors són Juan de la Rubia, organista de la Basílica de la Sagrada Família i professor d’improvisació a l’ESMUC; i Ana Aguado, organista i professora del Conservatori Superior de Màlaga i de l’Escuela Provincial de Órgano de Palència.

Pel que fa al Temari de Formació instrumental i litúrgica, el nivell bàsic és el Cicle inicial de Grau mitjà o bé Grau elemental o l’equivalent –també cal que l’alumne presenti un currículum musical on hi constin les obres que l’alumne vol treballar. El temari consta de: Cant gregorià, Teologia sagramental, teoria, pràctica i anàlisi de l’acompanyament tonal i modal; tècnica organística, i repertori litúrgic. Els professors són: Ana Aguado, Joan M. Mayol, Lluís M. Miralvés, Ramon Oranias, Pau Riuró, Lorién Santana i Pierre Vidal.

El curset també inclou activitats complementàries, com ara els concerts, amb entrada lliure, que començaran a les 19.30h: dilluns 26, amb Lorién Santana i divendres 30, amb Juan de la Rubia. La conferència d’enguany porta per títol 'Diversos temperaments en l’orgue', i anirà a càrrec de Pere Casulleras, professor de Sonologia de l’ESMUC. Les places són limitades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.