Pasar al contenido principal

A l’estiu, que se suposa que tots plegats tenim més temps, una de les coses bones que es poden fer és dedicar part d’aqiuest temps a reforçar i aprofundir una mica més en el nostra fe cristiana: amb la lectura, amb el silenci, amb la reflexió personal, amb la pregària, amb la participació en algun curset... Això de la fe, si un no ho cultiva, acaba aprimant-se més del compte.

En aquest sentit, doncs, em permeto explicar aquí una de les propostes noves que hi ha per a aquests dies, que crec que pot resultar atractiva. Em refereixo al curs de cinc dies que tindrà lloc del 3 al 7 de setembre al santuari del Miracle, organitzat pel Centre de Pastoral Litúrgica, i que porta per títol “Tastar i conèixer la Litúrgia de les Hores”.

La Litúrgia de les Hores és una forma de pregària formada sobretot per salms, més algunes lectures i pregàries, que ha estat la pauta principal de la pregària cristiana des dels primers temps de l’Església. Després, a poc a poc, aquest tipus de pregària va anar quedant com una pregària pròpia de capellans, frares i monges, però ara, arran del Concili Vaticà II, s’ha anat recuperant com a pregària pròpia de tots els creients.

El fet que es basi sobretot en els salms li dona un pedigrí especuial, perquè entronca amb la pregària que feia Jesús, que, com tot bon jueu, resava amb els salms i, a més els citava i, sens dubte, se’ls estimava.

Doncs bé. El que pretén aquest curs és conèixer millor aquest tipus de pregària, aprendre a trobar-li el gust, i resar-la junts. I, a més d’això, compartir uns dies d’estada en un lloc molt agradable, i fruir de totes les possibilitats que aquell entorn ofereix.

El curs el coordina la Mercè Solé, i entre els que ajudaran en el treball a realitzar hi ha Xavier Aymerich, Olga Nicolau, Ramon Ribera-Mariné, Joan Torra, i també un servidor, que com que estic segur que l’oferta és bona, m’he animat a recomanarla en aquest bloc. Tant als laics i laiques que no coneixen la Litúrgia de les Hores, com a tots aquells altres –laics i lauiques, capellans, frares i monges– que ja la resen però tenen ganes d’assaborir-la millor.

Si voleu més informació, podeu escriure a la coordinadora del curs: msole@cpl.es.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.