Pasar al contenido principal

(Salesians) Barcelona ha acollit la primera reunió conjunta d’ecònoms inspectorials de les dues regions salesianes d'Europa. Un total de 25 ecònoms inspectorials d'Europa (Regió Mediterrània i Regió Europa Centre - Nord), i l'equip de l’Ecònom general de Roma, liderat per Jean Paul Muller, s'han reunit a la casa de Martí-Codolar a Barcelona, del 21 al 24 de febrer, per buscar sinergies en una economia cada vegada més global.



Jean Paul Muller explica que "és la primera vegada que els ecònoms de tot Europa es reuneixen conjuntament, mai abans havia passat en la nostra congregació. És una conseqüència de l'últim Capítol General (CG27), en què es va acordar que hem de caminar millor junts, buscant sinergies. El que estem fent aquí a Barcelona és una resposta a la situació de crisi a Europa, és una resposta a la situació en el món. Com a exemple, les persones joves a Espanya no només han nascut aquí, el mateix a França i a d’altres llocs d'Europa, això vol dir que com ecònoms hem de veure que estem fent amb els diners per donar suport als joves d'arreu del món, perquè vivim en un món molt global. Un euro rebut a Alemanya, es pot utilizar per ajudar els joves immigrants que arriben a Lampedusa. Un euro rebut al Regne Unit pot ser invertit en la formació dels joves del país, que potser en un futur es desplaçaran a Moçambic per empoderar professionalment als joves d'allà ".



Temàtiques de la trobada



Antonio Echeto, Ecònom de la Inspectoria Maria Auxiliadora explica que un dels punts forts de la trobada s'ha centrat en la implementació del CG27 en relació a l'administració i l'economia a nivell transversal (congregació, inspectoria i casa). En aquest sentit Echeto comenta que "s'han transmès les deliberacions del CG27 a les àrees administratives i econòmiques perquè es vagin implementant. I no només en aquestes àrees, sinó que s’ha treballat sobre la filosofia cap a on camina la congregació, al servei dels més pobres i necessitats. Animant a les comunitats salesianes a viure cada vegada amb més senzillesa i aprofitar més els recursos que es tenen ".



Un altre tema abordat en la trobada ha estat el de la gestió dels béns en els Instituts de Vida Consagrada, una carta del Vaticà a les congregacions religioses en què se'ls comunica la necessitat de gestionar correctament els béns de què disposen les congregacions, sense malversar ni malgastar, en la línia d'una església que posa els seus béns al servei dels altres i especialment dels més necessitats.



Com a novetat de la congregació per a aquest any 2015 s'ha posat en marxa una quota obligatòria de col·laboració amb la seu central que totes les inspectories hauran d'abonar, en funció d'uns criteris establerts per possibilitats de cada realitat. I continua oberta també la possibilitat d'aportacions voluntàries de les Inspectories a la seu central, com ja venia fent fins l’actualitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.