Lluís Trepat va pintar al fresc la capçalera de la parròquia de Santa Maria Magdalena l’any 1960.
L’obra presenta un programa iconogràfic convencional –maiestas domini amb apostolat i escenes dels Evangelis– executat tot fent una aposta estètica sorprenent, plenament alineada amb l’esperit renovador que poc temps després es concretà en el Concili Vaticà II. Tradició i modernitat es troben en una obra que no va estar lliure de controvèrsia, per bé que ha esdevingut una fita ineludible en la història de la pintura mural religiosa d’època contemporània a Ponent.
Les pintures del presbiteri de la parròquia de la Mare de Déu del Carme foren realitzades per Víctor Pérez Pallarés l’any 1997, tot culminant un ambiciós projecte de renovació del temple. El Calvari que les protagonitza és acompanyat de diverses escenes de la vida de la Verge i de la Passió de Crist, totes caracteritzades per la seva contenció expressiva i l'exuberància cromàtica. Es tracta de l'últim projecte de pintura mural religiosa que Pérez Pallarés va realitzar a la ciutat de Lleida, amb el que va assolir les cotes més altes de la seva trajectòria en aquesta disciplina.
Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2021, Catalonia Sacra organitza una visita guiada per conèixer les pintures murals de les parròquies de Santa Maria Magdalena i la Mare de Déu del Carme de Lleida.
Foto: Víctor Pérez Pallarés
Durada 2 h (aprox.)
Guia Dra. Esther Solé
Preu Activitat gratuïta inclosa a les Jornades Europees de Patrimoni 2021
Observacions Places limitades. Activitat amb reserva prèvia
Més informació: reserves@cataloniasacra.cat
Normes Covid-19
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 metres i no tocar els objectes ni seure als bancs.
Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts per poder-vos rentar les mans.
La realització de l'activitat queda supeditada a l'evolució de la situació sanitària. Qualsevol modificació serà avisada prèviament als inscrits/tes per mitjà de correu electrònic.