Vés al contingut
Autories
Dana País Valencià

Davant les greus conseqüències de la DANA, Blanquerna ha reunit  en una sèrie d'entrevistes tres expertes de diferents àmbits per oferir recursos a la comunitat sobre com actuar en situacions d'emergència. Aquestes aportacions han combinat perspectives de la psicologia, la comunicació i la salut.

Suport emocional davant la pèrdua i el dol
La Dra. Olga Herrero, de la Facultat de Psicologia, va destacar la importància de la resiliència i el suport social com a elements fonamentals per gestionar pèrdues traumàtiques. Segons Herrero, "les persones necessiten trobar sentit al que viuen per poder avançar" i això requereix també reconèixer les emocions pròpies per gestionar-les millor.

La lluita contra la desinformació
Des de la Facultat de Comunicació, la Dra. Susana Pérez va subratllar els perills de la propagació de notícies falses durant emergències. "La desinformació es crea sovint per generar indignació, i el més important és no compartir aquesta informació sense verificar-la prèviament", va assenyalar. Pérez va recomanar utilitzar fonts oficials i limitar l'ús de les xarxes socials en moments crítics.

El paper clau de la infermeria
La Dra. Pilar González, de la Facultat de Ciències de la Salut, va aprofundir en el rol fonamental dels professionals sanitaris durant desastres naturals. Va destacar que, en situacions d'estrès extrem, "els equips d'infermeria han d'actuar amb rapidesa però també amb empatia, prioritzant tant la salut física com la mental dels afectats".

Aquesta iniciativa ha estat un exemple de com les diferents disciplines poden treballar conjuntament per oferir respostes més eficients i integradores en situacions d'emergència. Per a més informació, consulteu les entrevistes completes al web de Blanquerna.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.