CR El teòleg i escriptor, Jesús Martínez Gordo, serà el convidat de la nova edició del col·loqui 'Tribuna Joan Carrera'. El professor parlarà sobre el 'El camí sinodal alemany i el sínode mundial de bisbes: què està en joc?'. Catalunya Religió és una de les entitats convocants d'aquesta conferència que tindrà lloc el 15 de juny. Aquest cop, serà en un format de un dinar-col·loqui al restaurant Pomarada de Barcelona. Per a poder participar-hi cal inscriure's prèviament.
Jesús Martínez Gordo és catedràtic emèrit de Teologia de Vitòria, professor de Cristianisme i Justícia, capellà de l'equip ministerial de la unitat pastoral de Basauri (Bizkaia). Ha estat professor de teologia a Bilbao, Sant Sebastià i Nàpols. Ha publicat darrerament els llibres 'La conversión del papado y la reforma de la Curia vaticana', 'Estuve divorciado y me acogisteis', 'Ateos y creyentes. Qué decimos cuando decimos Dios'. Analitza, sense pèls a la llengua, l'actualitat eclesial mundial amb una mirada lúcida, irònica i profunda. A la tribuna parlarà sobre el camí sinodal alemany i el sínode mundial de bisbes. Serà presentat per María José García-San Pedro, doctora en Educació, directora acadèmica del Màster d'Investigació Educativa de la Universitat Internacional de la Rioja, salesiana cooperadora.
Una vintena d'entitats convocants
La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i el diari El Punt Avui. I té per objectiu recollir i actualitzar les inquietuds constants en la trajectòria del bisbe Joan Carrera: la situació actual del cristianisme a Europa i al món com a fet religiós, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la nostra societat catalana. Entitats i institucions eclesials s’han adherit a aquesta iniciativa com a convocants i ja en són una vintena: la productora Animaset, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya, Cristianisme al segle XXI, Cristianisme i Justícia, el grup Effathà-cristiansdebase.cat, els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, El Pregó, la Fundació Albert Bonet, la Fundació Casa de la Misericòrdia, la Fundació Catalunya Religió, la Fundació Centesimus Annus, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la Fundació Joan Maragall, la Fundació Pere Tarrés, el Grup Cristià del Dissabte provinents del País Valencià, el Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, Justícia i Pau, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Santa Anna - Hospital de Campanya i la Unió de Religiosos de Catalunya. “Hem estat capaços de sumar sinergies”, valoren els impulsors de la iniciativa.
Joan Carrera (1930-2008) concebia l’eclesialitat en diàleg amb la societat. Per això sempre estava disponible per participar en debats, tertúlies, trobades i d’aquí naixia la seva preocupació per impulsar uns mitjans de comunicació cristians que oferissin una paraula serena i esperançada a la societat. La seva preocupació política partia d’aquestes mateixos principis convençut del servei que podien fer a la societat les aportacions de l’humanisme cristià.