Vés al contingut
Autories
Sopar pere tarrés
Fotografia: Fundació Pere Tarrés.

La Fundació Pere Tarrés va celebrar el passat dia 10 una nova edició, la vuitena, del seu sopar solidari, amb rècord de recaptació. La implicació de les empreses i particulars que aquest any han participat en aquesta trobada anual amb finalitats socials ha permès sumar fins a 72.300 euros, que es destinaran al projecte de reforma i ampliació del Centre socioeducatiu Poble-sec de la Fundació. Aquesta xifra és la més alta assolida mai i suposa un 71% d’increment respecte l’any passat.

Construït el 1992 en espais cedits per la parròquia de Sant Joan d’Horta, el Centre socioeducatiu Poble-sec és un dels centres de la xarxa de recursos per a infants en situació de vulnerabilitat que coordina la Fundació Pere Tarrés. En aquest espai, els infants reben suport al reforç escolar i també acompanyament emocional. A través d’activitats educatives i basades en el lleure, desenvolupen habilitats socials i competències transversals, a més de participar, en alguns casos, en programes d’atenció psicològica i neurodesenvolupament. Més enllà dels valuosos aprenentatges que els infants hi adquireixen, aquests centres funcionen sovint com una necessària desconnexió de les situacions difícils que molts d’ells viuen a casa.

Pel centre hi passen actualment al llarg del curs uns 150 nens, nenes i joves, però la situació del barri i la pressió socioeconòmica que pateixen moltes de les famílies ha generat una llarga llista d’espera per entrar-hi. Provisionalment, s’ha ampliat l’activitat en diversos espais de la parròquia de Santa Madrona, propers però físicament separats, una dispersió que no afavoreix la cohesió del grup d’infants i educadors i educadores. Amb els diners recaptats s’iniciarà la rehabilitació de la primera plana de l’actual edifici principal, fet que permetrà doblar la superfície actual del Centre socioeducatiu, passar de les 150 places a les 200 i millorar la qualitat educativa, acollint més projectes i activitats.

L’Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés, un grup d’empresaris i empresàries que treballa per crear una xarxa de col·laboració de persones i empreses que ajudin a fer possible projectes i iniciatives adreçades a infants i joves en situació de vulnerabilitat, impulsa cada any el sopar solidari. Aquest any, el sopar, que es va celebrar al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, va comptar amb la participació de prop de 450 comensals solidaris. La recaptació econòmica es va aconseguir gràcies a les aportacions de 59 empreses i persones a títol particular. Antonio Martínez del Hoyo i Francesc Lacasa, dos dels representants de l’Agrupació Amics de la Fundació Pere Tarrés, van lliurar simbòlicament el xec amb la quantitat recollida a l'equip del Centre socioeducatiu Poble-sec.

L’acte va ser conduït pel periodista Antoni Bassas, que va destacar la tasca duta a terme per la Fundació i va remarcar la importància que el país compti amb un teixit social i empresarial fort i compromès: “Gràcies a la vostra col·laboració empresarial, aquesta entitat social pot fer molta més feina, una tasca molt necessària”. Per la seva banda, Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés, va donar a conèixer la feina pedagògica que es realitza en els centres socioeducatius de la Fundació i, en el Dia Internacional de la Salut Mental, va posar el focus en la urgència d’atendre les necessitats socioeconòmiques, però també emocionals dels infants que viuen en situacions més desfavorides. Marina Romero, coordinadora del Centre socioeducatiu Poble-sec, va explicar que el projecte d’ampliació permetrà atendre més i millor les persones: “És imprescindible que el màxim de famílies puguin accedir a serveis com el nostre centre, perquè sovint és l’únic recurs al qual tenen accés”. La presidenta de la Fundació Pere Tarrés, Núria Basi, va acomiadar l’esdeveniment tot agraint l’assistència als comensals i a les empreses i institucions que han col·laborat amb la seva aportació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.