JUSTÍCIA I PAU Torna una nova edició de la Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres. Una iniciativa de Justícia i Pau per mantenir viu l’esperit crític i l’acció compromesa per la pau que va transmetre Arcadi Oliveres. Per segon any, l'entitat organitza un seguit d'activitats durant la setmana del 4 a l’11 de maig que giren al voltant del valor de l’esperança i del repte de ser pacifista al segle XXI. El programa detallat està disponible al web de l'organització.
La Setmana per la Pau vol promoure la cultura de la pau, la defensa dels drets humans i la justícia global. Aquest esdeveniment busca ser un espai de trobada, obert a la participació de tota la ciutadania, perquè es pugui repensar com construir una ciutat de pau, de diàleg i de reivindicació d’una justícia global. Els actes es repartiran en diferents barris de Barcelona: des de La Sagrera, a Sarrià, passant per l’Eixample, i també al cor de la ciutat, a plaça Sant Jaume i a la Rambla del Raval.
Gran part de les activitats són artístiques perquè "l’art i la música són vies d’expressió de l’esperança col·lectiva i motivadores de transformacions personals i socials que desitgem per construir una ciutat de pau", defensen des de l'entitat. Un exemple és el lliurament de premis del concurs de Murals i el concert de piano de Preludis d’un Adeu per part del compositor i músic Albert Oliveres.
El lliurament de premis del concurs de Murals per la Pau vol valorar l’art com una via de transformació social i d’eina d’expressió d’esperança. Durant l’acte al Palau Robert, la presidenta de Justícia i Pau, Dolors Fernández, presentarà el programa de la Setmana per la Pau i es lliuraran els premis del concurs.
Les altres activitats pretenen obrir espais de pensament crític, diàleg i conscienciació de la ciutadania sobre reptes actuals al voltant de la necessitat de polítiques de pau i desarmament, d’habitatge i feina dignes, de cura i preservació del medi ambient, de solidaritat i qüestionament de desigualtats, d’impulsar ciutats democràtiques, plurals i que estableixi vincles entre diferents comunitats i tradicions espirituals i conviccionals.
En aquest sentit, s’ha organitzat un Conversatori entre joves de diverses entitats i polítics que es presenten a les llistes electorals del Consistori de la Ciutat. Per altra banda, s’ofereix un espai obert a tothom a la Rambla del Raval on quinze entitats que treballen la pau i la justícia global, plantegin amb les seves activitats què suposa ser pacifista al segle XXI.
Com a tancament de l’activitat feta a la Rambla del Raval, hi haurà una actuació a les 18:00 h de la tarda i es llegirà un manifest per demanar als partits polítics la inclusió i el compromís en polítiques de pau, de cooperació i de justícia global en l’agenda programàtica.