Vés al contingut
Catalunya Religió
pere-tarres-inici-curs
Fotografia: Fundació Pere Tarrés.

FUNDACIÓ PERE TARRÉS Tot coincidint amb l’inici del curs escolar, la Fundació Pere Tarrés arrenca, també, entre aquesta setmana i les pròximes el gruix dels seus serveis educatius i socials. Al llarg de l’any 2022, la Fundació va acompanyar més de 448.000 persones.

Així doncs, des de l’ampli abast al qual es dedica la Fundació, la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull (URL) obre el curs el pròxim dimarts 12 de setembre amb les sessions de benvinguda de les diferents modalitats d’estudis socials disponibles. L'endemà, dimecres 13, serà el moment d’iniciar les classes universitàries per formar-se en professions vocacionals que fan possible la transformació social, com els graus d’Educació Social i Treball Social.

Així mateix, els cursos del centre de formació de la Fundació començaran a partir de la setmana vinent, amb una previsió d’uns 50.980 participants en formacions de lleure, acció social, gestió d’entitats i programes d’inserció sociolaboral.

La tasca dels 200 centres i clubs d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) dona el tret de sortida els primers caps de setmana d’octubre amb un total de gairebé 26.200 participants, entre els quals s’inclouen infants, adolescents i joves acompanyats pel voluntariat d’uns 4.169 monitors i monitores arreu del territori. Durant aquestes setmanes de setembre, els centres i clubs d’esplai inicien la preparació, progressivament.

Per la seva banda, la Xarxa de Centres Socioeducatius (XACS) iniciarà l’atenció als infants el 2 d’octubre als centres propis situats al Poble-Sec, Raval, Poblenou i Sant Adrià. A les tardes, infants en situació de vulnerabilitat podran disposar d’aquest servei, el qual es proporciona desenvolupament humà, emocional i competencial mitjançant reforç escolar i atenció psicològica, entre altres projectes. En total, 520 infants d’entre 3 anys i 16 seran atesos en els centres propis de la Fundació, amb una vintena d’infants a l’espai materno-infantil (de 0 anys a 3).

Espai migdia, extraescolars i escoles bressol

També ha engegat motors els espais migdia, un servei que inclou l’àpat al menjador, així com la dinamització d’aquest temps formatiu i lúdic abans de la tarda. Aquest curs, 2023-2024, la Fundació gestiona 10 cuines.

Les escoles bressol de la fundació, que acullen els infants d’entre 0 i 3 anys, iniciaran el curs el setembre. Aquest curs, es preveuen 2.000 infants i una trentena d'escoles bressol, en total. La Fundació també seguirà la gestió de l'escola bressol El Ginjoler, la primera escola bressol pròpia de la Fundació.

La Fundació Pere Tarrés oferirà, a partir de finals de setembre i principis d’octubre, activitats extraescolars en centres educatius d’arreu de Catalunya. Es calcula que hi participaran al voltant de 352 infants, que podran triar activitats com música, teatre, danses del món, esports, estones de biblioteca, llengües.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.