Seminari Conciliar de Barcelona "Un pessebre amb la col·laboració de totes aquelles persones que s'estimen aquesta tradició". Aquest és el motiu del Seminari Conciliar de Barcelona per engegar una campanya d'apadrinaments de figures del pessebre. La idea és poder fer "un pessebre viu, que pugui créixer i que estigui obert a tots els ciutadans que el vulguin visitar", diuen des del Seminari.
La pàgina web del seminari Conciliar de Barcelona mostra un catàleg de diferents figures del pessebre. Des d'un pastor amb càntirs de llet fins al naixement passant per un llenyataire, un sacerdot llegint o una bugadera. Cadascuna d'elles té un preu diferent per apadrinar.
Des del Seminari expliquen que també es poden fer arribar figures reals directament sempre que siguin del mateix estil i d'unes dimensions similars. De la mateixa manera, es poden aportar elements decoratius com suro, arbres o roques i es poden fer aportacions econòmiques directament a través d'un formulari de donació.
El Seminari Conciliar de Barcelona munta el pessebre amb la Sagrada Família al centre de l'edifici cada any. Des de la institució asseguren que "dona una benvinguda especial als seus visitants i usuaris". Per aquest motiu valoren que hi hagi "escenes vives que convidin a visitar-lo", motius pels quals han iniciat aquesta campanya d'apadrinaments.
El pessebre del Seminari Conciliar de Barcelona es podrà veure del 13 de desembre al 2 de febrer en els horaris habituals del Seminari: de dilluns a divendres de 08:00 h a 21:00 h i els dissabtes de 09:00 h a 13:00 h. Del 24 de desembre a l'1 de gener i del 5 al 7 de gener, el Seminari estarà tancat.
Un primer pessebre fet a mida
Muntar el pessebre a les llars, escoles, parròquies i comunitats és una tradició molt antiga a Catalunya. Però, la tradició del pessebre va començar en una cova d’un bosc a prop del poblet de Greccio, a Itàlia, on sant Francesc d’Assís animà a representar un pessebre vivent, bella imatge del de Betlem. Aquest pessebre es va representar durant la nit del 24 de desembre del 1223. Tot es va fer a mida: el bou i la mula, la palla, la menjadora, un pagès feia de sant Josep i una dona, de Mare de Déu. En un altar portàtil es va celebrar l’eucaristia.