Vés al contingut
(Escolapis) Quants llibres tenim a casa que ja hem llegit més d’un cop? Quantes vegades ens hem comprat un llibre que després hem descobert que un amic tenia? El que m’ha fet servei a mi, pot fer servei a algú altre? Així és com neix Recicla Cultura, una iniciativa de la Fundació Servei Solidari que anima a donar llibres que tenim a casa per tal que altres persones els puguin adquirir a un preu simbòlic el Dia de Sant Jordi. Els diners recaptats es destinen a finançar els cursos d’alfabetització i llengua que l’entitat imparteix a persones nouvingudes per facilitar-ne la seva integració social. El curs passat, més de 1.700 alumnes de tot el món van participar en aquests cursos.
Aprofitant el significat d’una data com la del 23 d’abril, la Fundació convida a reflexionar sobre la importància que té conèixer la cultura d’un país per sentir-se’n part i a garantir que la veu d’aquestes persones que tot just comencen a aprendre i estimar la nostra llengua se senti en aquesta gran festa.
La d’enguany és la segona edició de la campanya, que és possible gràcies a la implicació de centenars de voluntaris de més de 20 escoles i universitats, que s’han animat a organitzar un punt recicla Cultura a les seves instal·lacions. Aquests punts serviran per recollir llibres així com per vendre’ls el Dia de Sant Jordi. La Fundació Servei Solidari també recollirà llibres a la seva seu, que posarà a la venda a parades de la Rambla Catalunya, Plaça Sant Jaume i Rambla del Raval. A més dels centres educatius, s’han apuntat a reciclar cultura més de 30 escriptors catalans que han regalat llibres dedicats perquè se sortegin entre tots els participants en la campanya, diverses editorials del país que han donat exemplars, empreses i teixit associatiu.
Participació dels alumnes i professors

Professors dels cursos d’alfabetització i llengua i alumnes de tot el món també són part activa de la campanya a través d’un vídeo en què reciten Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa, per celebrar a la seva manera el Dia de Sant Jordi. Aquest vídeo ha estat enregistrat per voluntaris estudiants de Comunicació Audiovisual i compta amb la música original d’un grup de joves músics catalans, Xaballa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.