Vés al contingut
Autories
programa tandem

Sant Joan de Déu avança en la implementació del programa Tandem, un projecte innovador destinat a la inserció laboral de joves amb dificultats per accedir al mercat de treball. Aquesta iniciativa ha permès a 100 joves, dels quals 4 de cada 10 són migrants, iniciar una carrera professional en dos sectors clau: l’atenció sociosanitària a persones dependents i les instal·lacions elèctriques de baixa tensió i plaques solars fotovoltaiques.

Impulsat pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Treball i Economia Social, el programa compta amb el suport dels fons europeus Next Generation EU. La seva finalitat és potenciar l’ocupació juvenil mitjançant una combinació de formació especialitzada i oportunitats de contractació.

Els joves participants, coordinats per la Fundació d’Atenció a la Dependència SJD (FAD-SJD) i la Fundació Germà Benito Menni, han completat ja la seva formació específica i es troben ara en la fase d'alternança, en la qual inicien l'experiència laboral i reben formació en competències digitals, anglès, medi ambient i emprenedoria, entre altres. El programa Tandem requereix una alta coordinació entre els territoris i les delegacions de l'Orde Hospitalari, implicant més de 15 centres de Sant Joan de Déu a tot Espanya, com l’Albergue Santa María de la Paz i l’Hospital Fundación San José a Madrid, l’Hospital Sant Joan de Déu i Sant Joan de Déu Serveis Socials a Barcelona, entre d'altres.

La FAD SJD, sota el lema 'Cuidar és Futur', se centra en la construcció de carreres professionals per a joves sense experiència laboral definida. Oferint formació especialitzada i transversal, així com experiència pràctica en el sector de la dependència, els participants obtenen el certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, habilitant-los per treballar en residències i domicilis. A més, adquireixen 15 mesos d’experiència laboral i 2 mesos de suport en la recerca d’ocupació.

Per la seva part, la Fundació Germà Benito Menni, a través del seu programa GreenCompetence4All, aposta per la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Ha seleccionat 40 joves en situació de vulnerabilitat per a una formació inicial de 430 hores en instal·lacions elèctriques de baixa tensió i plaques solars fotovoltaiques, seguit d'una fase en què combinen formació en competències transversals amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diversos centres de Sant Joan de Déu.

L’Orde Hospitalari busca proporcionar una formació de qualitat adaptada al mercat laboral, oferint oportunitats d'ocupació en sectors amb alta demanda de professionals i facilitant la inserció i el desenvolupament professional a llarg termini dels joves. Amb aquesta iniciativa, Sant Joan de Déu reafirma el seu compromís amb la inclusió social i laboral dels joves més vulnerables.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.