(Sant Joan de Déu) Les petites accions solidàries que fem cada dia poden ser importants per a moltes persones. Aquest és el missatge de la campanya 'Fets que realment importen', que Sant Joan de Déu ha impulsat per tal de ressaltar totes aquelles col·laboracions que permeten a l’entitat millorar la vida de les persones en situació vulnerable o en risc d’exclusió social.
Sant Joan de Déu (Província Aragó-Sant Rafael) va atendre el 2015 més de 18.000 persones en situació de sense llar, 34.570 persones amb trastorn de salut mental, 14.380 en situació de dependència, 9.960 amb discapacitat intel·lectual i més de 429.640 infants. I, gràcies a la solidaritat dels seus donants i socis, va poder dur a terme diversos programes socials per millorar la qualitat de vida de tots ells. També les donacions els permeten fer recerca biomèdica per avançar en el tractament i la cura de les malalties (205 assajos l’any 2015).
Els fets que realment importen
Sota el lema 'Fets que realment importen', la campanya de Sant Joan de Déu vol ressaltar també, més enllà de les donacions, altres accions solidàries reals de persones i entitats per ajudar els qui més ho necessiten, com ara el d’un grup de taxistes voluntaris que dediquen el seu dia lliure a portar nens a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, o el de la Maria Jesús, una jove voluntària en un alberg de persones en situació de sense llar, o el de desenes de famílies que es mobilitzen per aconseguir fons per a la recerca. L’entitat compta amb més de 24.200 socis i 1.600 voluntaris, i l’any passat es van organitzar més de 300 iniciatives solidàries a favor seu.
L’espot de la campanya recull petits gestos solidaris quotidians, com ara ajudar econòmicament un amic, aturar-se a parlar amb una persona sense llar o fer companyia a les persones grans, a través d’un protagonista que es veu sorprès per un agraïment molt especial que l’entitat li vol dedicar. D’aquesta manera, Sant Joan de Déu fa extensiu el seu agraïment a tots els seus socis, donants i col·laboradors.