(Ajuntament de Barcelona) "Un somni fet realitat", així definia Raquel Sancho la nova Casa de la Solidaritat, inaugurada aquest dissabte. Ella serà la responsable d'aquest nou espai de cooperació de la ciutat, que obre les portes per mantenir la tasca que la Comunitat de Sant'Egidio desenvolupa a la ciutat des de l'any 1989.
Les germanes de la Visitació els han cedit el local, ubicat al carrer d'Ataülf i amb 200 metres quadrats. S'hi serviran setmanalment dinars per a 60 persones. En la inauguració, a la qual també va assistir Andrea Riccardi, fundador de Sant'Egidio, l'alcalde Xavier Trias els ha agraït el treball que duen a terme i ha destacat que el seu valor va més enllà de l'acte de servir àpats. "En aquests moments de crisi econòmica, política, de model de país i de valors, tenim l'obligació de treballar amb la societat civil, per trobar complicitats i sinèrgies que facin una ciutat i un país millor", ha afegit l'alcalde.
De fet, la Casa de la Solidaritat neix amb la voluntat de ser un refugi per als qui necessiten ajuda, però sobretot com un espai d'intercanvi i foment del voluntariat. Així, tenen previst organitzar activitats que impulsin la solidaritat i generin reflexió, com ara debats i xerrades. Segons assegura Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant'Egidio a Barcelona, aquesta casa "vol ser un refugi per als qui han trobat entrebancs en la vida, per als qui necessiten repòs i abric, però també serà un lloc de convivència i diversitat".
La Comunitat de Sant'Egidio a Barcelona està formada per un centenar de voluntaris i gestiona diversos centres socials a la ciutat. A més de la Casa de la Solidaritat, l'entitat té tres centres d'acollida i atenció a persones grans al Raval, a l'Eixample i a la Mina; l'escola d'idiomes Sant Llàtzer, on es dóna formació i que també té servei d'acollida per a estrangers i persones que viuen al carrer; i l'Escola de la Pau a la Mina i a la Barceloneta. A escala internacional, mou 50.000 persones arreu de 70 països.