Vés al contingut

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Laura Mor –CR) Experiències tangibles de fe, relats concrets de cada dia, persones esperançades que formulen un projecte vital lligat a Déu. Les històries i reflexions que publica la revista L’Agulla aviat sumaran 90 números i per a celebrar-ho convoquen una trobada amb els subscriptors pel proper diumenge 1 de juny al barri del Gornal, a l’Hospitalet del Llobregat.

L’any 1995 es publicava el primer número en paper d’aquesta revista no professionalitzada que fa de frontissa entre gent de diferents grups socials i polítics. Ho explica una de les seves fundadores, Mercè Solé: “L’Agulla va néixer amb la voluntat de fer una revista de gent d’Església i de gent políticament situada a l’esquerra. I tenim subscriptors i col·laboradors que mai es dirien ‘d’esquerres’, i també d’altres que mai es dirien ‘d’Església’, però això ja és el que busquem.”

Una expressió positiva de viure la fe

Solé explica el doble objectiu de parlar en positiu i de concretar, que es fa evident en les seves pàgines: “Volíem recollir experiències esperançades, no pas principis, perquè la gent tenim intencions molt bones, però després ens costa fer-ne una aplicació concreta”. Així, a L'Agulla s’hi pot trobar des d’una recepta, a una entitat que endega un projecte solidari fins a una ruta excursionista. A més, compta amb les genuïnes il·lustracions de Montserrat Cabo, que des de bon començament ha aportat una indiscutible personalitat a la publicació.

La varietat temàtica d’aquesta petita publicació s’estructura en qüestions d’Església i espiritualitat —amb la secció ‘La palmera i la font’–, i en experiències i reflexions diverses sobre iniciatives ben diverses —el ‘Veure i mirar'—. “A diferència de El Pregó no ens interessa tant la dinàmica intereclesial, no volem ser un noticiari sobre l’Església, sinó expressar com vivim la fe en positiu”, diu Mercè Solé.

La versió electrònica compta amb un miler de subscriptors i amb uns tres-cents en format paper. Des de l’any 2010 publiquen el blog La puntada a CatalunyaReligió.cat. Actualment el consell de redacció està format per gent que milita en grups polítics i sindicats, membres de la JOC i de l’ACO, professors de secundària, persones implicades en associacions de veïns o entitats socials compromeses en el camp de la marginació. Maria-Josep Hernàndez n'és la coordinadora i hi col·laboren Joaquim M. Cervera, Salvador Clarós, Quitèria Guirao, Maria Antònia Bogónez, Tere Jorge, Josep Lligades, Marta Moya, Albert Ferriol, Josep Pascual, Mercè Solé i Montserrat Cabo.

La trobada del dia 1 de juny

L’acte de celebració tindrà un caire amistós i servirà per posar sobre la taula l’experiència d’un projecte similar, impulsat també per un grup voluntari de laics, amb qui comparteixen la “voluntat d’incidència a la societat i a l’Església”: el programa de televisió 'Creure avui' de Mataró , que enguany celebra el 25è aniversari, i que serà representat per Albert Dresaire.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.