Vés al contingut

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(URC) Aquest dissabte 19 de desembre al matí la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) convoca el recés d’Advent amb el lema ‘L’esperança des del testimoni’. El recés arriba en un context social que ha patit i continua patint avui dia les conseqüències de la Covid -19. Per això, amb l’objectiu de revifar l’esperit, es presentaran diferents testimonis d’esperança. Diversos religiosos exposaran experiències viscudes en projectes dedicats a vetllar pels més vulnerables.

Els testimonis que intervindran són: Joan Prat, escolapi i coordinador dels pisos tutelats del projecte Pont de Servei Solidari; Imma Bonada, carmelita vedruna i membre de l’equip director de CINTRA; Agnieska Zagajewska, superiora de les Missioneres Claretianes de Barcelona i responsable de la Casa d’Espiritualitat; Dolores Cabello, de les Filles de Jesús en el projecte d’atenció a immigrants en situació d’assentament a Alcarràs (Lleida); Maria del Mar Albajar, abadessa del Monestir de Sant Benet de Montserrat; i Flor Puma, religiosa de Sant Josep de Girona i missionera en un hospital al Perú.

Motius d’Esperança

Donada la situació d’emergència actual, i per tal que tothom hi pugui participar, la trobada tindrà lloc de manera telemàtica a través de zoom de 10 a 12 hores. Per inscriure’s en el recés, que és obert a religiosos i també a no religiosos, cal acreditar-se i es rebrà un correu electrònic amb l’enllaç per connectar-s’hi.

El recés començarà amb la ponència principal a càrrec de la presidenta de la Unió Internacional de Superiores Generals (UISG), a Roma, Jolanta Kafka, sobre ‘Invitació a l'esperança amb un verb, una imatge i una melodia’. A continuació, tindran lloc les intervencions dels testimonis de vida religiosa bolcats en diversos projectes i un temps per a la reflexió personal i de pregària.

La llum rere la Covid-19

El secretari general de la URC, el jesuïta Llorenç Puig, explica com “el temps de Covid ens està impedint fer moltes coses. Però podem fer una: compartir un temps de pregària i de testimoniatges des de la fe. Compartir allò que dóna esperança en un temps difícil com l’actual”.

Llorenç Puig, assegura que pot ser beneficiós per als religiosos “tenir temps de cuidar el cor i d’alimentar-ho amb el testimoniatge de persones concretes”. “Testimonis que des de la vida religiosa acompanyen i ajuden, ens pot ajudar a preparar millor el Nadal, el temps de la vinguda d’aquell que ens ha convidat a servir i estimar com ell va fer”, hi afegeix.

El recés pot ajudar a altres persones que volen també tenir un temps de pregària i de deixar que el Senyor parli a través de la vida, de la fe i del testimoniatge d’altres persones.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.