Vés al contingut

(Blanquerna) Ja s’han donat a conèixer les escoles guanyadores de la primera edició dels premis Blanquerna Impulsa, una iniciativa de Blanquerna-URL destinada a estudiants de quart d’ESO, Batxillerat i cicles formatius.

En aquesta edició, dels nou finalistes, quatre són de quart d’ESO, tres de Batxillerat, i dos de cicles formatius. De cada categoria (àmbit comunicatiu, àmbit educatiu, i àmbit de la salut) hi haurà un sol guanyador i dos finalistes, que es proclamaran el dia de l’acte de lliurament dels Premis, el 20 de juny a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL.

En total, han estat vint-i-cinc els centres educatius que han presentat projectes, vídeos, activitats, jornades,...en definitiva, iniciatives enfocades a conscienciar i motivar les diferents comunitats educatives en el treball per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. En aquesta primera edició, els dos objectius escollits han estat el de “Fi de la pobresa” i el d’”una energia assequible i no contaminant”.

De totes les memòries que s’han presentat a concurs, el 68% han girat al voltant del primer objectiu, adreçades a l’eradicació de la pobresa, i el 32% al voltant d’iniciatives destinades a l’estalvi de l’energia i a la conscienciació d’ús de noves energies renovables.

Els nou centres finalistes de la primera edició dels premis són: Escola Pia Caldes de Montbui (Caldes de Montbui), Escola Pia Sitges (Sitges), Jesuïtes del Clot (Barcelona), Lestonnac-l'Ensenyança (Tarragona), Salesians de Sarrià (Barcelona), Sant Ramon Nonat (Collblanc), Santa Teresa-Ganduxer (Barcelona), Thau Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès) i Vedruna St. Sadurní (Sant Sadurní d'Anoia).

El denominador comú ha estat la qualitat de totes les iniciatives presentades i la repercussió que han tingut en la resta de la comunitat educativa. El que el jurat ha valorat de les iniciatives ha estat l’anàlisi de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible escollit, la capacitat de sensibilització sobre el tema proposat, el nombre de persones implicades en l’activitat, la construcció de xarxa (estaments, organitzacions, digital, etc), la creativitat de l’activitat, i la qualitat dels materials lliurats.

Convidem els centres educatius i els estudiants que han participat en aquesta edició i els que no ho han fet a sumar-se a aquests premis que no deixen de ser una eina, una motivació, per a l’educació dels joves i adolescents en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que no tenen altra fita que la de millorar el nostre món, l’actual i el futur.

El curs vinent, els objectius proposats per a la segona edició dels Premis són “Fam zero” i “Ciutats i comunitats sostenibles”.

Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.