Vés al contingut

Per saber-ne més

(Bisbat de Lleida) Aquest dimarts el bisbe Joan Piris va presentar la Jornada Mundial de les Comunicacions socials, amb el tradicional esmorzar amb periodistes. Enguany se celebra la 48a edició d'aquesta jornada, amb el lema 'La comunicació social al servei d’una autèntica cultura de l’encontre'.

Piris va comentar el missatge del Papa Francesc per aquesta jornada i va citar i comentar algunes frases com ara la que assenyala que "no podem estar simplement connectats, sinó que la connexió vagi acompanyada d’un veritable encontre".

A continuació, el delegat de Comunicació Carles Sanmartín va presentar l’estadística de l’activitat d’aquesta delegació en els darreres tres anys.

Posteriorment es va obrir un torn obert de paraula durant el qual els periodistes pogueren anar formulant lliurement les seves preguntes. Una de les qüestions posades sobre la taula va estar referent al celibat dels preveres al voltant del qual n’havia estat preguntat el papa Francesc en l’avió de retorn de Terra Santa. El bisbe Joan va afirmar, que com havia dit el Sant Pare, el celibat no és cap dogma de fe, i tot i que no li semblava una qüestió important a tractar en aquest moment, si es decidia parlar-ne doncs li semblava bé.

Preguntat sobre les vocacions sacerdotals, va reconèixer que a la Diòcesi de Lleida hi ha una manca de seminaristes molt aguda i que els preveres que ja haurien de poder retirar-se per l’edat no ho poden fer per la manca de relleu. En aquest sentit va opinar que creia que “Déu ens demana una altra manera de ser Església”, més adaptada a la nova realitat social que vivim, i que tots hem de mirar de canviar alguns hàbits i costums del passat.

En aquest sentit, el bisbe de Lleida insistí dient que “a l’Església els preveres i els seglars, tots estem cridats a la vocació que Déu dóna a cadascú, per al bé de tothom”.

Parlant de l’Assemblea diocesana de dissabte vinent, que té com a lema “L’Església: casa de tots, cosa de tots, tota ella ministerial”, afirmà que l’actual és un temps important per a prendre decisions de futur, i que l’Assemblea és una trobada de gran importància per fer passos endavant.

Preguntat sobre el litigi de l’art, digué que de moment no hi havia cap novetat. I referent al museu, afirmà que actualment l’aportació del Bisbat de Lleida no és econòmica sinó en “espècies”, referint-se a les obres d’art propietat de la Diòcesi de Lleida que constitueix el gruix del fons museístic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.