Vés al contingut

(Laura Mor -CR) Perpinyà acull aquest cap de setmana el VI Congrés català de congregacions, confraries i germandats de Setmana Santa. Precisament, a la zona del Llenguadoc, s’hi troba una de les expressions catalanes més antigues d’aquestes organitzacions laicals: la Confraria de la Sanch.

Segons Jordi Merino, confrare de Mataró i membre de la comissió organitzadora del congrés, “les arrels cristianes de Perpinyà sempre han estat compartides amb Catalunya, també pel que fa a la pietat popular que s’hi celebra”. Merino hi afegeix una curiositat: “quan es refereixen a nosaltres ho fan com 'els de la Catalunya del sud'”.

Fundada fa sis-cents anys pel monjo Vivenç Ferrer, la Confraria de la Sanch sempre ha estat activa. La trobada del cap de setmana servirà perquè Perpinyà difongui la seva activitat i, alhora, integri tota l’expressió catalana de les confraries dedicades a la pietat popular de Setmana Santa.

Entre les confraries que s’hi faran presents, una setantena, hi haurà representades les més potents de tot Catalunya: Reus, Tarragona, Valls, Mataró, Badalona i Girona. Per proximitat geogràfica, el gruix de congressistes vindran de França, sumant un total de 400 persones.

El Congrés respon als objectius formatius de les associacions de confrares, però vol ser un lloc de trobada on compartir també el treball per la caritat, un dels pilars dels germans confrares.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.