Vés al contingut

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Laura Mor –CR) Com es poden acompanyar situacions delicades de malaltia? I quan es tracta amb familiars de malalts crònics o de persones en fase terminal? Aquests i d'altres temes seran abordats enguany en el curs que proposa el SIPS, el Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut, i que enguany se centra en l'ètica de la salut.

Segons explica la secretaria de la delegació diocesana de Barcelona, Carmen Iglesias, la formació ofereix als assistents “molt de suport per encarar moments dolorosos”. Els cursos s'adrecen als qui acompanyen persones malaltes, familiars que viuen situació de dol, o persones amb malalties cròniques.

El Document de voluntats anticipades

El programa d'enguany preveu un espai per reflexionar sobre sobre el Document de voluntats anticipades. La delegada de la Pastoral de Salut de Barcelona, M. José Martínez Lapeña, moderarà una taula interdisciplinar que comptarà amb la participació de Carmen Beltrán, infermera de l'Hospital de Sant Pau; Cristina Ortega Mir, infermera de l'Hospital de Bellvitge; i el notari Santiago Gotor Sánchez.

El curs, que compta amb el suport de l'Obra Social de 'La Caixa', l'ha coordinat un equip interdiocesà, format per Joan Manel Bajo, del bisbat de Tortosa; Sebastià Aupí, de l'Hospital Josep Trueta de Girona; Jordi Adroher, delegat del bisbat de Girona; Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa; i Xavier Sobrevia, de Sant Feliu.

Actualment, la pastoral de la salut té presència a tots els hospitals públics de Catalunya, gràcies als serveis religiosos que ofereixen els equips de voluntaris i els capellans del SIPS, així com també de PROSAC, el moviment de Professionals Sanitaris Cristians.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.