Vés al contingut

(Les Avellanes) Els propers 24, 25 i 26 de febrer el Monestir de les Avellanes tindrà lloc el curs “Parla’m, t’escolto: pregar amb la Bíblia, iniciació a la Lectio Divina”, dirigit pel germà Xavier Barceló. Aquesta proposta s’inclou dins dels cap de setmana Avellanes DO, una proposta per aprofitar la descoberta del Monestir i el seu entorn aprofundint sobre un tema central, amb una metodologia vivencial i en grup per ajudar en el propi creixement.

El curs del febrer consisteix en conèixer i iniciar-se al mètode mil·lenari de la Lectio Divina, per a ser aplicat en la vida ordinària. La Lectio Divina és un mètode aplicat a la lectura de la Bíblia, i que pretén ser un forma d’entrar en diàleg amb Déu, mitjançant les sagrades escriptures.

La Lectio Divina és una manera d’acostament a la Paraula de Déu que arrela en la tradició més antiga del cristianisme i del judaisme. Llegir, Meditar, Pregar, Contemplar. Es tracta d’una vella i innovadora forma d’usar la Bíblia, que ha alimentat la vida espiritual de molts homes i dones al llarg de la història.

L’escola de la Lectio Divina emprava quatre moments o fases principals per conduir a aquest trobament en un mateix, mitjançant els textos bíblics: la lectio, la meditatio, l’oratio i la contemplatio. Són quatre etapes i formes d’arribar al text, extraient-ne molt més del que ens transmetria en una sola visita.

El curs “Parla’m, t’escolto” pretén donar pistes, suggeriments, idees per a la pràctica de la Lectio Divina com a mitjà per enriquir el nostre itinerari personal. La Lectio Divina és també una eina pedagògica per fer una experiència d’interiorització a partir del text que llegim. Treballa una progressió natural que va del llegir al contemplar, emprant capacitats empíriques properes, com la lectura, el reflexionar, etc. L’exercici freqüent de la Lectio també crea aprenentatge, habilitat, flexibilitat, llibertat en l’ús de l’escriptura i en camí progressiu que va de la lectura a la contemplació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.