Vés al contingut
Galeria d'imatges

(Càritas Barcelona) Són paraules de mossèn Jaume Castellví, rector de la Parròquia d’Òrrius, al Maresme, durant la visita de Càritas Diocesana de Barcelona a aquest municipi de no més de 700 habitants: “Som un poble petit, però ajudarem en tot allò que estigui a les nostres mans”. Disponibilitat que arriba en resposta a l'acció sensibilitzadora de Càritas.

Un dels eixos estratègics de Càritas és la sensibilització, i per sensibilitzar cal estar a prop de totes les poblacions de la diòcesi, per més grans o menudes que siguin. A la sala de plens de l’Ajuntament d’Òrrius i amb l’assistència d’una quinzena de persones, es va presentar el projecte de Càritas.

L'alcalde d’Òrrius, Jordi Rull, va agrair la presència de Càritas al municipi. I va destacar la importància de la col·laboració entre les entitats socials i la pròpia administració, i va afirmar que hi haurà un contacte permanent entre els serveis socials del municipi i Càritas.

Per la seva part, mossèn Castellví va posar èmfasi en el paper de Càritas per explicar la tasca social de l’església, i va afirmar que la població d’Òrrius és molt sensible a les problemàtiques socials de la comarca i de l’obra que es porta a terme per part de l’entitat.

Seguidament, Salvador Bacardit, delegat episcopal de Càritas Diocesana de Barcelona destacà que amb aquesta visita és complia el compromís de Càritas d’arribar a tots els punts de la diòcesi i teixir complicitats amb tots els actors implicats en servir a les persones.

A nivell tècnic, Elena Capella i Paola Latorre, tècniques socials de Càritas Maresme, van exposar el dia a dia de Càritas Diocesana de Barcelona i els serveis que es presten de manera regular. Latorre afirmà que el més essencial és “acompanyar, escoltar i ajudar a les persones que demanen el nostre suport".

En sintonia amb aquesta reflexió, Elisabeth Viles, responsable del programa de Formació i Inserció Sociolaboral de Càritas Diocesana de Barcelona, va desgranar el projecte Feina amb Cor i les seves potencialitat, apuntant que el més important és rescatar les fortaleses personals de la gent i fer que recuperin l'esperança. Viles concloïa la seva intervenció apuntant que Càritas vol “el canvi en les persones perquè liderin i siguin autònomes".

Durant la presentació, es va projectar el vídeo que s’ha realitzat en motiu de Corpus i el projecte de Feina amb Cor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.