Vés al contingut
sant-felip-neri-1
Fotografia: Oratori Sant Felip Neri.
Galeria d'imatges

Oratori Sant Felip Neri Amb la presentació del llibre Territori di santità. Immagini e scenari nel Seicento, l'Oratori de Sant Felip Neri ha inaugurat, aquest dimarts, l’ús de la sagristia major com a sala d’actes culturals. El llibre presentat s’ha fet en col·laboració de la Universitat de Barcelona, la Universitat CY Cergy de París i la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri.

A l’acte, al qual hi ha assistit una quarantena de persones, han estat presents els coordinadors del llibre Sílvia Canalda Llobet, Sara Caredda, Ramon Dilla Martí i Cécile Vincent-Cassy, a més del doctor italià Alberto Bianco, arxivista de la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri a Roma, entitat que ha editat i publicat l’obra.

El pare Ferran Colàs, prepòsit dels Oratoris de Sant Felip Neri de Barcelona i Gràcia, ha donat la benvinguda a la presentació i ha valorat positivament l’adaptació de la sagristia major com a espai per a actes culturals afins a l’esperit i valors de l’Oratori. A més, ha felicitat els autors de l’obra per la seva tasca.

Impacte social, històric i polític

L’estudi analitza a través d’imatges, quadres i textos l’acollida a diversos punts del territori de la canonització dels cinc sants protagonistes de l’obra: sant Felip Neri, fundador de la Congregació de  l’Oratori, santa Teresa de Jesús, sant Ignasi de Loiola, sant Francesc Xavier i sant Isidre Llaurador. El 12 de març ha coincidit amb el 401è aniversari d’aquesta canonització, la primera conjunta de la història.

Durant la presentació, els autors han destacat la importància de l’obra pel fet que és el primer cop que s’estudia alhora l’impacte social, històric, polític i tot artístic d’aquests cinc sants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.