Vés al contingut

(Abadia de Montserrat/CR) Aquest dilluns al vespre va morir al Monestir de Montserrat, després d’una malaltia neurològica, el pare Joan Carles Elvira i Husé, monjo de Montserrat. Tenia 61 anys i en feia 20 que era monjo. La missa exequial tindrà lloc aquest dimecres, a les 10.45h, a la Basílica de Santa Maria i serà presidida pel pare abat Josep M. Soler. Es podrà seguir en directe a través de Montserrat RTV.

El pare Joan Carles Elvira va néixer a Barcelona el 5 de juny de 1956. Va entrar al noviciat el 21 de desembre de 1996, va realitzar la professió temporal el 5 de setembre de 1998 i la solemne el 3 de febrer de 2002. Va ser ordenat sacerdot el 8 de desembre de 2006. Era doctor en Filosofia, especialitat d’Ètica. Va ser professor de Filosofia al Monestir i a la Facultat de Filosofia de Catalunya (URL). Va ser president de la Societat d’Estudis Monàstics. Entre els càrrecs que va tenir a la comunitat benedictina de Montserrat destaquen el de prior, el de sots-prior i el de mestre de novicis.

"Sóc molt feliç"

El filòsof Josep Maria Esquirol ja el va conèixer quan vàrem estudiar filosofia a la Universitat de Barcelona a començaments dels anys vuitanta: "Puc dir que era una persona molt serena, molt discreta i molt amable. Parlava poc i quan ho feia emprava un to de veu baixet. Generós: no li costava reconèixer els mèrits dels altres". També remarca el seu interès per la filosofia alemanya i, en particular, pel pensament de K-O. Apel.

Del contacte que van mantenir més recentement recorda una de les darreres trobades: "Quan li vaig preguntar com estava, només em va respondre una cosa: 'sóc molt feliç'. Hi he pensat moltes vegades en aquesta frase i, sobretot, en la manera com m’ho va dir".

Abans d’entrar a Montserrat el 1996, Joan Carles Elvira es va dedicar a l’ensenyament mitjà i superior. Durant un temps va treballar amb sor Genoveva Masip en l’ajut a malalts de la SIDA. Va oferir també els seus serveis en el Centre Pere Mitjans, dedicat a l’atenció de disminuïts físics i psíquics. Igualment, va participar durant uns anys, a partir de la seva fundació, amb la Comunitat Monàstica del Mas Blanc.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.