Vés al contingut

(Càritas) Mollet del Vallès ha inaugurat el primer contenidor de roba usada de Càritas dels 20 que hi ha previstos instal·lar-hi. D’aquesta manera, Mollet es converteix en la primera ciutat catalana en acollir aquests tipus de contenidors fruit de l’acord al qual han arribat l’Ajuntament, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball. Els objectius, a través d’articular la recollida de roba usada, són fer arribar la roba a qui la necessita, potenciar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió i preservar el medi ambient.

Per el bisbe de la Diòcesi de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, que ha felicitat a l’Ajuntament per "la seva tradicional predisposició sempre que s’aborden qüestions relatives a ajudar als més desfavorits", aquest és "un gest senzill i humil, però amb molt significat. És com un petit miracle de què representa la solidaritat entre les persones i la col·laboració entre les institucions".

Per la seva banda, per l’alcalde Josep Monràs, "aquest nou pas que dóna Mollet és fruit del compromís de l’Ajuntament amb la solidaritat i amb les persones més necessitades i, fruit també, del treball que fa anys mantenim conjuntament amb les entitats del tercer sector, com és el cas de Càritas". Monràs ha afegit "és un orgull i un compromís que Càritas hagi optat per Mollet per dur a terme aquesta experiència pilot" tot desitjant "que ens convertim en la punta de llança per tot Catalunya en la tasca de promoure la dignificació de les persones i el seu benestar”.

El tractament ètic de la roba usada

Tant Salvador Obiols, de Càritas Diocesana de Terrassa, com Albert Alberich, de la Fundació Formació i Treball, han destacat la tasca que es fa amb el tractament ètic de la roba usada des del punt de vista de dignificar a les persones, especialment per la creació d’ocupació entre aquells sectors en risc d’exclusió social, i pel fet de reduir l’impacte ambiental donant una segona vida a aquesta roba usada.

Es calcula que un cop concretada la instal·lació dels contenidors a Mollet es recolliran uns 100.000 quilos de roba l’any.

A l’acte d’instal·lació d’aquest primer contenidor també hi han assistit la regidora de Serveis Socials, Ana María Díaz, la responsable de Càritas Mollet Maria Teresa Securum i el Mossèn de la parròquia de Sant Vicenç Miquel Planas, entre d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.