(CR) Míriam Díez, periodista, doctora en comunicació i llicenciada en teologia, és la directora de l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. El caputxí Josep Manuel Vallejo l'entrevista per Catalunya Franciscana, amb l'estil habitual pausat i profund de la revista. Un relat que s'inicia en el seu arrelament gironí i arriba fins l'actual dedicació al món de la comunicació i la docència.
L'entrevista ofereix una mirada al cristianisme des del món de la comunicació: "Que es pot comunicar el cristianisme, a mi em sembla una evidència, perquè és una religió que ha nascut per a ser comunicada". Míriam Díez remarca que "el cristianisme, la gràcia que té és que s’incultura i, per tant, a cada lloc i en cada època, a tothom. La seva tasca de reinventar-se i de veure de quina manera ho pot fer millor".
La lectura, "en la literatura hi ha les respostes a moltes de les coses que al llarg de la seva vida necessitaran tenir"; el contacte amb els alumnes, "les noves generacions ja no són anticlericals, són indiferents"; o l'experiència eclesial que va de l'Acció Catòlica als anys viscuts a Roma, "s’ha de tenir molta calma a l’hora de jutjar grups diferents que hi ha dintre de l’Església"; són alguns dels temes l'entrevista.
Una conversa que té com a eix l'experiència de vida i el cristianisme: "Crec que el cristianisme té una força regeneradora, creadora i d’esperança molt gran".
L'entrevista ha estat enregistrada a la capella de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i la podeu llegir sencera al blog de Catalunya Franciscana.