(Justícia i Pau) Molts dels dispositius tecnològics d'ús habitual, com els mòbils o els ordinadors portàtils, arriben a les nostres mans després d'una llarga cadena de fabricació que recorre mig món. Les empreses fan publicitat dels nous dissenys i prestacions del seu producte final, però no informen de l'impacte de la fabricació en les múltiples baules de la cadena globalitzada. Entitats com ALBOAN, REDES-Campaña África, Justícia i Pau Barcelona, Solidaritat Castelldefels Kasando i La Bretxa, volen trencar el silenci i conèixer què està passant en la baula més llunyana de la cadena: l'est de la RD del Congo.
En aquestes mines s'extreu el tàntal, wolframi, estany i or necessaris per als nostres dispositius. Les entitats en campanya fa temps que exigeixen una regulació europea per evitar la comercialització de productes amb minerals vinculats a grups armats. Ara han fet un pas més i des de mitjan juliol i durant diverses setmanes, comptaran amb una investigadora i una periodista desplaçades a la zona.
L'objectiu és ajudar a conèixer la situació que s'està vivint a les localitats mineres i les opinions de les persones que extreuen, transporten o comercialitzen aquests minerals sospitosos d'alimentar la guerra. També escoltaran les dones de les poblacions pròximes i representants d'organitzacions locals i internacionals que tracten de defensar els drets de les poblacions i d’aplicar mesures de control a aquest lucratiu negoci.
Si també voleu conèixer, conversar i actuar sobre el "conflicte minerals" a la RD del Congo, us animem a seguir la crònica del seu viatge amb el lema #ConnectCongo al Twitter i al Facebook de les entitats impulsores.
Tuits sobre #ConnectCongo !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");