Vés al contingut

(Arquebisbat de Barcelona) El cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach va visitar el dia de Nadal la basílica de Sant Just i Pastor, on –juntament amb sis locals més, entre ells l’església de Sant Llàtzer– la Comunitat de Sant’Egidi va organitzar el seu tradicional dinar de Nadal per les més necessitats de la ciutat.

També hi va ser present l’alcalde Xavier Trias. Ambos van dirigir unes paraules als assistents i acollint-los i felicitant-los les Santes Festes. El cardenal en les seves paraules va agrair especialment a la Comunitat de Sant’Egidi la tasca i dedicació que fa amb els més pobres i necessitats de Barcelona. Enguany 250 voluntaris vinculats a la Comunitat han preparat i servit el dinar de Nadal i obsequis per unes mil persones.

Van acompanyar al cardenal i l’alcalde en la seva visita i salutació als comensals i voluntaris, Armand Puig, degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya i rector de Sant Just i Pastor, i el Jaume Castro, responsable de Sant’Egidi.

La Comunitat de Sant'Egidio celebra el dinar de Nadal amb els pobres arreu del món. És una tradició que va néixer a la Comunitat de Sant'Egidio a Roma, a la Basílica de Santa Maria in Trastevere, a l'any 1982. Ara reuneixen més de 120.000 persones pobres a més de 70 països del món: des de Roma, fins a les presons del Moçambic on es serveix el dinar als presoners, Yakarta, San Salvador, Maputo, Moscou, Nairobi... passant per Barcelona.

El dinar de Nadal és un reflex a la vida de la ciutat del que ha estat a Barcelona la Trobada Internacional per la Pau: “Conviure en un temps de crisi: família dels pobles, família de Déu”. Una gran família: ancians, estrangers, vagabunds, famílies gitanes, infants...una gran família unida pel lligam de l'amistat amb la Comunitat de Sant'Egidio. Asseure's en una mateixa taula gent tant diversa, de diverses edats, procedències, religions i cultures, esdevé una manera humana i original de cultivar “l'art del conviure”, tant necessari en la nostra societat. La taula del món ric s'allarga per tothom amb un signe de solidaritat i concòrdia. La diversitat és una riquesa: la de compartir i alegrar-se amb qui és diferent.

Aquesta trobada no és un fet esporàdic: cadascú té el seu nom a taula i una història que es comparteix al llarg de l'any a través d'una relació d'amistat personal. Com en tot dinar de família s'acaba amb un gran brindis, un regal per cadascú i les nadales. A taula no hi falta la típica escudella, els canelons, el pollastre rostit... però el que és més important és que cadascú troba el seu nom i els seus amics.

A Barcelona es reuneixen més de 850 persones a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor i en altres quatre indrets de la ciutat, també a Manresa i Tarragona. Més de 500 voluntaris de totes les edats fan palesa la seva solidaritat aportant un regal, uns torrons, o preparant el menjar. El dia 25 al matí fan els darrers preparatius i serveixen el dinar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.