Vés al contingut

(MDM) Per tercer any consecutiu, el Museu de Montserrat ha convocat els professionals de la museologia en un curs tècnic que, durant tres dies, pretén abordar algun dels camps de la gestió habitual als centres museístics. Aquesta vegada ha estat dedicat a tot allò que envolta les exposicions temporals, i hi van participar reputats especialistes de prestigioses institucions d’arreu de l’Estat. El curs es va celebrar del 4 al 6 de juliol i la valoració ha estat absolutament positiva.

En la primera jornada, el crític d’art Daniel Giralt-Miracle va obrir les conferències amb el paper del comissari, mentre que Àlex Susanna (Institut Ramon Llull) va glossar la seva tasca al capdavant de la Pedrera. Ignasi Cristià va oferir una panoràmica del paper del dissenyador, mentre que Susana López (MNAC) va abordar la tasca del departament de registre. L’endemà, Charo López, de la Fundación Banco Santander, va explicar, des de la pròpia experiència, un conjunt de qüestions pràctiques que cal tenir en compte en els muntatges d’exposicions, mentre que Toño Sainz va fer una interessant classe sobre il·luminació, molt ben valorada pels assistents al curs. A la tarda, va ser el torn de l’àmbit de comunicació i difusió, a càrrec de dues professionals del CCCB, Imma Mora i Mònica Muñoz. Finalment, el tercer dia es van tractar les activitats complementàries a les exposicions amb Ana Moreno i Ana Cela, del Museo Thyssen. En la taula rodona de cloenda, centrada en les dificultats de la crisi econòmica, hi van participar Eva Buch, Josep Corredor-Matheos, Ana Moreno, Lluís Bagunyà i Josep M. Herms.

Els participants al curs, que van rebre el corresponent certificat acreditatiu, van poder gaudir de tres dies de formació intensa, amb visita guiada al museu inclosa, i molts d’ells van poder gaudir de l’entorn del Santuari ja que van optar per l’allotjament de dues nits a Montserrat. Les jornades van tenir un ampli seguiment per les xarxes socials, tant a Facebook com a Twitter.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.