Vés al contingut
Catalunya Religió
jmj-bcn-3.
Missa d'enviament a la JMJ de pelegrins de Barcelona | Arquebisbat de Barcelona.
Galeria d'imatges

CR El Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya I Balears (SIJ) ha confirmat aquesta setmana que la Jornada Mundial de Joventut (JMJ) d’enguany comptarà amb la participació de 3.200 joves de Catalunya i Balears. Una xifra que “no s’esperava” i que ha estat “una sorpresa per a tots”, assegura Carlos Bosch, director del SIJ. Una participació alta que també és reflex de les nombroses activitats que estan preparant aquestes setmanes les diferents diòcesis catalanes.

L’alta participació catalana a la JMJ es viu “amb molta il·lusió” i les setmanes prèvies a la sortida cap a Lisboa “amb molta expectativa”. Carlos Bosch explica que les diòcesis estan pendents de moltes informacions, que les diferents delegacions i grups participants continuen treballant en aspectes tècnics de la trobada, però també en la part més espiritual.

A Bosch li agradaria que la setmana a Lisboa fos pels joves “una experiència d’Església i de fe”. “Esperem que tornin a les seves cases amb el cor eixamplat i ple de foc per portar Jesús dins seu”, diu.

Sobre la participació del Papa, Bosch està convençut que ell hi serà i recorda que el mateix pontífex ho va confirmar la setmana passada. “Els joves podran sentir-se a prop del Papa d’una manera o altra”, subratlla.

La JMJ ha de ser "una experiència d'Església i de fe"

Un exemple d’aquesta participació en les diòcesis catalanes la trobem a Barcelona, on aquest cap de setmana prop de 100 joves de Nou Barris han anunciat que caminaran 40 dies fins a Lisboa.

Serà un pelegrinatge amb una motivació econòmica i és que els joves de les parròquies de Sant Mateu i Sant Rafael de Barcelona volen impulsar la restauració de l’antiga capella de l’Institut Mental i la construcció d’un nou centre parroquial.

L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha presidit l’eucaristia d’enviament d’aquests joves que recorreran 1.276 km en 40 dies i els ha beneït abans de començar el seu viatge.

Misses d'enviament i trobades amb els joves

Aquest mes de juny els joves de Vic també s’han centrat en la preparació de la JMJ. Una cinquantena de joves s'han reunit a les Germanetes dels Pobres de Vic per preparar el viatge a Lisboa, en companyia dels avis que hi viuen.

Els avis i els joves han fet una activitat de reptes i preguntes i han compartit una estona de música i pregària. Des del bisbat de Vic expliquen que la trobada ha servit per “celebrar i conviure amb els avis, que anticipa l’alegria que es viurà a Portugal”.

A Vilafranca, el 18 de març va tenir lloc la Trobada Diocesana de Joves. Amb la intenció de cohesionar adolescents i joves per la JMJ es va organitzar una petita ruta pel poble amb diverses activitats.

A la diòcesi de Sant Feliu també al juliol tindrà lloc “l’enviament diocesà”. A la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat es trobaran els joves que participin a ja JMJ i seran enviats pel bisbe Agustí Cortés.

Més d’una setantena dels joves que hi participaran són de Girona. En la preparació que està fent el SIJ, hi participa el sotsdelegat de joves, Dagoberto Rojas. El diumenge 30 de juliol tindrà lloc l’enviament dels pelegrins a la catedral de Girona que sortiran aquell mateix dia en autobús.

"Pensar i trobar-se amb Jesús"

Engrescar els joves de la JMJ va ser també l’objectiu de la jornada diocesana de joves a Tortosa que es va fer a l’ermita de la Mare de Déu dels Socors a Càlig aquest abril. Una jornada en què es van gaudir de jocs, gimcanes i pregàries per la natura en un espai “per a pensar i trobar-se amb Jesús” explicaven des de la delegació de joves del bisbat.

A Lleida els joves es preparen a través de reunions com la del 21 de febrer amb una xerrada sobre un capítol de la Bíblia, un joc per conèixer-se i un sopar de germanor. També Tarragona fa temps que organitza la JMJ. Els joves de l’arxidiòcesi hi poden participar seguint tres modalitats diferents: la completa, la completa sense transport o l’opció reduïda.

En l’àmbit interdiocesà, també s’ha presentat l’Himne de la JMJ 2023 en català. Una iniciativa del secretariat Interdiocesà de Joventut que serveix per apropar els joves la trobada. La cançó es pot escoltar al seu canal de Youtube.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.