Vés al contingut

(CR) La catalana Lourdes Perramon Bacardit ha estat reelegida com a superiora general de la congregació de les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor. Encapçala així el nou govern aprovat en el marc del XXI Capítol General celebrat aquests dies a la casa mare de la congregació, a Ciempozuelos, Madrid.

Perramon (Manresa, 1967) ha viscut en diverses comunitats a Tarragona, Barcelona i a Madrid i va assumir el govern general de la congregació el setembre de 2013. El carisma de la congregació posa el focus en l'atenció integral al costat de les dones que viuen del seu treball amb la prostitució. Són 407 germanes que treballen a favor de la igualtat, la justícia i l'alliberació i la vida, i tenen presència en 15 països. La comunitat de religioses que viu al Raval de Barcelona han impulsat el Lloc de la Dona com a espai d'acollida i promoció per a dones que viuen en situació de vulnerabilitat.

“Des de la audàcia del carisma, ens sentim cridades a habitar llocs i realitats emergents de prostitució i trata amb fins d'explotació sexual”. Així expressen les germanes reunides en capítol general la seva missió. L'encontre fa possible un procés de discerniment per detectar en quins projectes i espais s'ha d'implicar la congregació els propers sis anys. De manera que el projecte sigui coherent amb la missió d'aquesta institució religiosa. “Interpel·lades per la realitat, per a la Família oblata, és moment de transitar les cruïlles, com a espai de diàleg i integració amb la diversitat”, han constat.

L'elecció del nou govern general va tenir lloc divendres 2 d'agost. Formen part de l'equip de govern la germana Marisa Arreba Gutiérrez, primera consellera i vicària, M. Alejandra Mancebo, argentina, segona consellera i secretària; Zenda Pepito Singzon, filipina, i Roseli Consoli do Prado, brasilera, seran tercera i quarta consellera respectivament. Julita Núñez López ha estat reelegida com ecònoma. La congregació ha agrait la dedicació de les germanes de l'anterior consell “per aquests sis anys de lliurament al servei de la congregació”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.