Vés al contingut

(Bisbat de Solsona) La Sala de Plens de l’Ajuntament de Tàrrega ha acollit aquesta setmana una jornada de treball amb la finalitat d’avançar en un pla de dinamització del territori a partir de les oportunitats generades pel pas del Camí de Sant Jaume. Es tracta de potenciar aquesta ruta en els àmbits econòmic, cultural i ambiental.

Així, representants de 18 municipis lleidatans (alcaldes, regidors i tècnics) s'han reunit per dissenyar actuacions de millora que puguin atraure més visitants. A més de consistoris i consells comarcals, aquest grup de treball engloba també el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i el Departament de Turisme de la Generalitat de Catalunya, liderats per l’Ajuntament de Linyola.

En la reunió s'han tractat aspectes com l’especialització turística; la internacionalització; la promoció del patrimoni material i immaterial; i la implementació de la transició energètica en favor de l’eficiència i la sostenibilitat. En aquest sentit, s’han fixat fins a 350 exponents locals que poden vertebrar el projecte de promoció del Camí de Sant Jaume. En alguns casos es planteja la recuperació i la consolidació de vestigis històrics, així com la construcció de nous equipaments, mitjançant diferents línies de subvenció.

L’Ajuntament de Tàrrega ha reforçat la senyalització del Camí de Sant Jaume al seu pas pel municipi. Així, s’instal·laren fa un temps 28 indicadors de la ruta. Els senyals, situats en camins de l’entorn i carrers del nucli urbà, duen el pictograma característic de Sant Jaume, la petxina. Al mateix temps es col·locà un plafó informatiu de gran format a la cèntrica plaça del Carme on es poden consultar els punts de segellar les credencials, allotjaments, contactes d’interès i altres dades útils per als pelegrins.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.