Vés al contingut
maristes-igualada-125-anys-00
Fotografia: Maristes.
Galeria d'imatges

MARISTES"És una joia poder celebrar 125 anys de la presència marista a Igualada". Amb aquestes paraules començava el superior de la Província Marista de l’Hermitage, Gabriel Villa-Real, el seu agraïment a la comunitat educativa d'Igualada amb motiu de la celebració dels 125 anys de la presència marista a la ciutat. Actualment, a Igualada hi ha una comunitat de germans, una escola i un Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE).

La celebració, que ha tingut lloc aquest dijous al col·legi Maristes Igualada, ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Igualada i exalumne de l'escola, Marc Castells; del mossèn i vicari general del bisbat de Vic, Josep Maria Riba, que ha assistit en nom del bisbe de Vic, Romà Casanova, i també exalumne de l'escola, el director dels Serveis Territorials del Penedès, Josep Maria Colomé.

El vicari general del bisbat de Vic, apel·lant a l'herència, i a les figures de Marcel·lí i de Maria, ha instat les persones que passen per Maristes a ser "artesanes del seu propi desenvolupament". El provincial de l'Hermitage, Gabriel Villa-Real, també ha afegit en el seu discurs la importància de mirar cap al passat: "125 anys d'història ens parlen de milers d'històries personals, ens parlen d'experiències de vida, ens parlen d'alegries i de dificultats viscudes". Per la seva part, el director dels Serveis Territorials del Penedès i pare de l'escola, ha posat de relleu els valors que transmet la institució, "una institució transformadora".

La directora de l'escola, Montse Pons, en el seu discurs inaugural, ha tingut paraules d'agraïment a totes les persones que han configurat la història d'aquests 125 anys, tant les passades com les actuals, "germans, professorat, alumnat, famílies, col·laboradors i amics i amigues que heu fet possible aquesta història" i ha assenyalat la vinculació amb la ciutat: "Els Maristes som una institució molt propera a les persones, participativa i arrelada a la ciutat, on intentem que ensenyament, cultura, esport i esplai vagin de la mà". L'alcalde de la ciutat, Marc Castells, ha fet un recorregut per la història de la seva família per explicar que tant el seu avi com el seu pare han estat alumnes maristes, i ha expressat la seva emoció per la retrobada amb els seus educadors. L'alcalde, d'altra banda, ha aprofitat l'avinentesa per fer posar de manifest que "el model escolar de Catalunya, amb l'escola pública i l'escola concertada, és un model a defensar".

A banda dels parlaments, el moment cabdal i més emotiu de la celebració ha estat la col·locació de diferents objectes i missatges dins d'una "càpsula del temps" per part dels diferents membres de la comunitat educativa amb la intenció que d'aquí a molts anys (no s'ha especificat quants) algú ho obri i pugui descobrir les inquietuds dels Maristes l'any 2022. La càpsula s'ha enterrat al jardí de l'escola, en un espai presidit per una placa commemorativa d'aquests 125 anys. El fi de festa l'ha posat les cançons del grup U5 Gòspel, un grup de gòspel vinculat a l'escola, creat pel germà Xavi Gual el 2012, que han ofert un tast del seu repertori i han convidat l'audiència a afegir-se als cants.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.