Vés al contingut
Autories
hospital-evangelic-inauguracio-poblenou
Fotografia: Hospital Evangèlic de Barcelona.
Galeria d'imatges

HOSPITAL EVANGÈLIC DE BARCELONA El nou edifici de l’Hospital Evangèlic de Barcelona, en funcionament des del mes d’abril, ha celebrat oficialment la seva inauguració amb un acte especial dirigit a la comunitat evangèlica aquest divendres 25 d’octubre. L'esdeveniment ha marcat un moment clau per a l'hospital, reafirmant el seu compromís amb la cura integral centrada en la persona i fonamentada amb els valors cristians, un principi que s’ha mantingut des de la seva fundació l’any 1879. 

L’acte ha començat amb unes paraules de benvinguda de Jordi Urbea, mestre de cerimònies, qui ha destacat la importància d’aquesta inauguració per a l’hospital i la seva comunitat. Urbea ha presentat un emotiu vídeo que captura l’essència de l’Hospital Evangèlic de Barcelona. Tot seguit, el president del Patronat de l’Hospital Evangèlic, Francisco Mira, ha compartit unes paraules emotives sobre el recorregut de l'hospital i la missió de continuar oferint una atenció de qualitat a la comunitat de Barcelona. Mira ha destacat que “la història de l’hospital ha estat marcada pel compromís i la fe i que el present edifici és fruit de la visió de l’entitat i de la voluntat de servei del poble evangèlic envers el seu entorn”. Mira també ha apuntat que la història de l’hospital és l’essència del regne de Déu i que la Fundació ha posat tot el seu patrimoni en aquest edifici. 

Durant l'acte, s’ha realitzat una cerimònia d'agraïment a Déu amb la intervenció del doctor Urrutia, qui ha reflexionat d’una manera molt entranyable sobre el passat de l’hospital i la seva vinculació personal a ell. També ha intervingut Josué Garrigós, que ha fet una pregària parlant del present i recalcant la mostra de tenacitat durant 14 anys per fer possible la construcció d’aquest edifici. I finament Reyes Gualda, ha guiat una pregària pel futur de la institució recalcant que “es tracta d’un projecte gran perquè està fonamentat en uns valors grans i de gran impacte”. Gualda ha remarcat que “l’habitació empàtica canviarà el model d’habitació doble dels hospitals del futur”. 

“L’hospital ha deixat una empremta imborrable en la vida de moltes persones i a la ciutat de Barcelona”

Un dels moments especials de l’esdeveniment ha estat la cessió d’un premi que ha recollit Francisco Mira, president del Patronat, en reconeixement de la tasca realitzada de l’Hospital Evangèlic al llarg de la seva història. El premi ha estat cedit i lliurat per la pedagoga i escriptora Rosa Serra, autora de més de 20 llibres, que destaca pel seu treball en la preservació de la memòria històrica, especialment a través del seu llibre Entre dos focs, que explora el patiment dels infants durant la Guerra Civil i la tasca humanitària dels quàquers en aquell període. Durant la cessió del premi, Rosa Serra ha subratllat la connexió entre el seu treball de preservació de la memòria històrica i els valors que l’Hospital Evangèlic defensa des de fa més de 140 anys: compassió, servei i cura de les persones. Serra ha elogiat a l’hospital pel seu compromís amb aquests valors, que han permès a seguir sent un pilar en l'atenció intermèdia de la ciutat. 

Les autoritats presents han remarcat la rellevància de l'Hospital Evangèlic per a la ciutat de Barcelona. Juan Martínez, president del Consell Evangèlic, ha destacat “el sentiment d’orgull i agraïment davant d’un edifici com aquest, impregnat de valors cristians i humans”. “L’hospital ha deixat una empremta imborrable en la vida de moltes persones i a la ciutat de Barcelona”, ha afegit Martínez. La secretaria Executiva de la FEREDE, Carolina Bueno, ha emfatitzat que “l’hospital és un clar símbol de valentia, sacrifici i entrega”. Finalment, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Ramon Bassas, ha ressaltat “el paper fonamental de l’Hospital Evangèlic en l’atenció intermèdia de la ciutat, ja que la salut no va només de curar la ferida, sinó de l’empatia i la humanitat, que tant caracteritzen aquest Hospital”. 

Per finalitzar l'acte, l’artista Wilma Ann, ha captivat als assistents amb una actuació musical plena de soul i jazz. Tot seguit, els convidats han fet un tour per l’hospital en grups, en el qual s’han mostrat les instal·lacions i l’habitació empàtica. La vetllada ha acabat amb un petit refrigeri i tots els convidats s’han emportat un exemplar del llibre acabat d’editar Una història d’humanitat i compromís, que resumeix els 145 anys d’història de la institució.

L'Hospital Evangèlic de Barcelona, centrat en la cura integral de la persona

L'esdeveniment ha marcat un moment clau per a l'hospital, reafirmant el seu compromís amb la cura integral centrada en la persona i fonamentada amb els valors cristians, un principi que s’ha mantingut des de la seva fundació l’any 1879. L’acte d’inauguració del nou edifici de l’Hospital Evangèlic de Barcelona reafirma el compromís de la institució amb l’atenció humanitzada i la cura integral, basada en els valors cristians. "Aquest nou centre no només augmenta la capacitat assistencial de la ciutat en un moment en què la demanda és creixent, sinó que també es consolida com un referent en la d'innovació de l'atenció intermèdia i pal·liativa", expliquen des de l'Hospital Evangèlic de Barcelona.

Amb un disseny pensat per a la humanització dels espais i una infraestructura moderna que facilita la recuperació dels pacients, l’hospital es posiciona com un pilar fonamental en l’atenció a les persones més vulnerables de Barcelona. La seva col·laboració amb altres centres sanitaris de referència a la ciutat, com l'Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau, permet una major coordinació en la cura de pacients amb necessitats complexes, oferint un servei integral i proper.

L’Hospital Evangèlic de Barcelona és un dels hospitals amb més trajectòria de la Ciutat Comtal, on es presten serveis sanitaris des de 1879. Actualment és un centre de més de 10.000m2 funcional, acollidor i innovador, de sis plantes i 203 llits, ubicat en ple 22@, al carrer Ciutat de Granada, 108. Es tracta d’un Hospital d’Atenció Intermèdia, en què s’ofereix una cartera de serveis integrats per promoure una ràpida recuperació del pacient amb una atenció personalitzada, holística, propera i humana. Aprofitant el trasllat al nou edifici, l’hospital ha canviat de nom, passant de Nou hospital evangèlic a Hospital Evangèlic de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.