(Grup de Treball Estable de Religions) L'any 2004 es va crear un nou paradigma de relacions entre les religions, entre els creients i la resta de la societat civil: els líders religiosos de les confessions catòlica, protestant, musulmana, jueva i ortodoxa, conjuntament amb la resta de les seves comunitats, van adquirir la responsabilitat sentida d’implicar-se i d’establir relacions i llaços amb els altres, creant el Grup de Treball Estable de Religions, el GTER, i el Consell Interreligiós. Ara aquest grup de treball en diàleg interreligiós commemora aquell inici i ho farà dilluns 7 de juliol a les 18h al Palau de la Generalitat, amb l'assistència del president de la Generalitat, Artur Mas.
Durant aquests 10 anys, el GTER ha esdevingut un model internacional de diàleg obert, conciliador capaç d’adaptar-se a les necessitats actuals i mostrant a la resta del món que hi ha també un altre model de fer diàleg interreligiós: un diàleg de vida fonamentat en l’esperança i el compromís.
Ha creat també instruments de formació i de difusió conjunta entre totes les religions i amb d’altres entitats i administracions que l’ha portat a organitzar de manera sistemàtica, periòdica i continuada, seminaris, simposis i jornades.
Treball que dóna fruits
Un dels seus actius més rellevants durant aquests darrers anys han estat les trobades internacionals, com són per exemple l’organització de les trobades oficials Interreligioses Iberoamericanes dins del Fòrum Iberoamericà, conjuntament amb Religions per la Pau, o les celebracions per la convivència dins de la Setmana Mundial per l’harmonia Interconfessional.
Tot aquest treball de 10 anys s'ha fet essent un model de diàleg entre les religions basat en la transformació social, en la pedagogia de l’acció, més enllà d’un exclusiu debat teològic. La mobilització, el compromís, la lluita contra els estereotips, les discriminacions i els prejudicis, han estat la brúixola fidel i significativa d’aquests anys.
Fotografia: Setmana Internacional de l'harmonia interconfessional 2014