Vés al contingut
Autories
acte IQS
Fotografia: IQS.

La Fundació Empreses IQS ha concedit 47 beques per al curs acadèmic 2024-2025, gràcies a la col·laboració de 29 empreses patrocinadores i dues distincions honorífiques atorgades per Càritas Diocesana de Barcelona. Aquestes beques, que inclouen ajuts per a estudis de grau, màster i ajudes familiars, tenen com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats i l’excel·lència acadèmica entre els estudiants d'IQS, a més d'enfortir les relacions entre el món empresarial i l'alumnat becat.

La cerimònia de lliurament dels reconeixements es va celebrar el passat 16 d'octubre a les instal·lacions d'IQS. L'acte va comptar amb la presència de destacades personalitats acadèmiques com Salvador Borrós, director general d’IQS; Jordi Díaz, degà de l'IQS School of Engineering; Flavio Comin, degà de l'IQS School of Management, així com representants de les empreses col·laboradores. Rosa Curt, directora de la Fundació Empreses IQS, també va participar en l'acte.

En representació dels estudiants becats, Pol Oriol, Project Engineer a Casals Ventilación, va pronunciar un discurs de gratitud, mentre que Maria Vallès, directora de la Fundació Puig, va intervenir en nom de les empreses patrocinadores que fan possible aquesta iniciativa.

Beques de Grau i simultaneïtat d'estudis

De les 47 beques concedides, 30 es van destinar a estudiants de grau o amb simultaneïtat d’estudis, reconeixent aquells que han demostrat un alt rendiment acadèmic i que es troben en situacions econòmiques adverses. Entre els estudiants premiats es troben Valeria Darvas García i Maya Oliver Velasco, que van rebre beques de Carburos Metálicos, i Clara Ferrer Segarra i Guillem Boigues Coll, becats per la Fundació Puig.

Les beques atorgades permeten a aquests estudiants continuar els seus estudis en àrees com Enginyeria en Tecnologies Industrials, Biotecnologia, Química i Administració i Direcció d'Empreses. El procés de selecció s'ha basat en una avaluació exhaustiva de l'expedient acadèmic, el rendiment als estudis i altres competències i activitats desenvolupades pels candidats.

Beques de Màster

A més, es van concedir 17 beques a estudiants de màster per ajudar-los a continuar la seva formació en àmbits com Enginyeria Industrial, Bioenginyeria, Química Farmacèutica, Màrqueting Internacional, i Gestió Patrimonial. Entre els premiats es troben Ruben García Medina, que va rebre la beca d'Alexion per al Màster en BioPharmaceutical Business, i Oriol Jofré Boldú, becat per Andbank per cursar el Màster en Gestió Patrimonial i Financera.

Aquestes beques no només proporcionen una ajuda econòmica sinó que també reforcen les relacions entre els estudiants i les empreses patrocinadores, facilitant oportunitats futures de col·laboració en el món laboral.

Distincions Honorífiques de Càritas

Per segon any consecutiu, la cerimònia també va comptar amb la participació de Càritas Diocesana de Barcelona, que va atorgar dues distincions honorífiques als millors Treballs Finals de Grau. Els premiats van ser Inés Maria Kallenbach, pel seu projecte “Projecte executiu d'instal·lació del sistema d'aigües a l'escola primària de Bujagali Primary School”, i Ariadna Hernández, pel seu treball “Pla de Màrqueting per a l'Associació Duchenne”.

Aquests reconeixements, més enllà de l'excel·lència acadèmica, valoren el compromís social dels estudiants i el seu impacte positiu en la comunitat.

Compromís amb l’excel·lència i la igualtat d’oportunitats

Aquest programa de beques s'inscriu dins del compromís de la Fundació Empreses IQS per promoure la formació d'excel·lència i garantir que els estudiants amb dificultats econòmiques puguin accedir a una educació de qualitat. A més, el programa fomenta una relació estreta entre el teixit empresarial i l’alumnat, creant vincles que poden esdevenir oportunitats laborals en el futur.

Amb la concessió d'aquestes 47 beques, la Fundació Empreses IQS reafirma el seu objectiu d'afavorir el desenvolupament de professionals altament qualificats, preparats per afrontar els reptes del mercat laboral i contribuir positivament a la societat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.