Vés al contingut

(Fundació Comtal) El llenguatge importa. És important allò que diem i com ho diem. Amb l’objectiu d’avançar en l’ús d’un llenguatge no discriminatori i en la construcció d’un món més just i igualitari, la Fundació Comtal ha elaborat la guia #SomElqueDiem. Areçada a qualsevol entitat, escola o empresa que vulgui fer-ne ús, ofereix consells i propostes de terminologia per a projectar una imatge i utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista.

Defensen que el llenguatge és reflex de la societat que l’utilitza i alhora influeix en les actituds, els comportaments i les percepcions socials de les persones que l’integren. A banda de la llengua i les imatges, quan es generen continguts, cal visibilitzar i promoure la diversitat i trencar els estereotips que fomenten la desigualtat.

Per què és important tenir una guia de comunicació inclusiva i no sexista? Busquen garantir que s'utilitzi un llenguatge el més respectuós possible, promoure una comunicació sense discriminació, prejudicis ni opinions estereotipades i facilitar una eina de consulta i aprenentatge enfocada a l’ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista, però també d’avaluació i de millora dels missatges comunicatius.

La guia ofereix raons i estratègies per a utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista, consells per a projectar una imatge inclusiva i plural i propostes de terminologia. Es pot descarregar gratuïtament la guia omplint aquest formulari.
Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.