Vés al contingut
Resolucio-de-la-Convocatoria-de-Projectes-Socials-a-Catalunya
Resolució de la Convocatòria de Projectes Socials a Catalunya | David Campos

FUNDACIÓ LA CAIXA Les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” han seleccionat a Catalunya 358 projectes, als quals es destinaran 10 milions d'euros. La dotació, un 44 % més elevada que l’any anterior, impulsarà l’acció del tercer sector social català i permetrà atendre 188.179 persones en situació de vulnerabilitat. La resolució ha estat presentada al Museu de la Ciència CosmoCaixa pel director general de la Fundació ”la Caixa”, Antoni Vila Bertrán; i el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón; amb intervenció del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.

"L’encadenament de crisis dels últims anys està provocant un augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i també està obligant les entitats socials que les atenen a fer un esforç extraordinari", ha explicat el director general de la Fundació ”la Caixa”, Vila Bertrán. Per això han ampliat la dotació i han facilitat l’accés als ajuts perquè "volem estar més a prop que mai de les persones que més ho necessiten i continuar avançant cap a una societat més justa a través de l’impuls del màxim nombre possible de projectes socials", ha assegurat.

"volem estar més a prop que mai de les persones que més ho necessiten i continuar avançant cap a una societat més justa"

Fins a l’any passat, les convocatòries socials de la Fundació ”la Caixa” eren d’àmbit estatal. A partir del 2022, l’entitat llança un total de 20 convocatòries, 18 de les quals són territorials, una per a cada comunitat autònoma i una altra per a Ceuta i Melilla. Aquest nou model territorial vol apropar els ajuts a les persones en situació de vulnerabilitat i a les entitats sense ànim de lucre de cada territori, en aquest cas, Catalunya.

Només mantenen el seu abast nacional les convocatòries d’Acció social en l’àmbit rural i de Cooperació internacional, que a Catalunya han estat 4 projectes dels 358 seleccionats corresponents a Acció social en l’àmbit rural. A més del nou model territorial, les convocatòries incorporen un nou repartiment de la dotació econòmica, que s’ha establert sobre la base de la població de cada comunitat autònoma. Altres novetats incorporades el 2022 són l’increment de 40.000 a 50.000 euros de l’import màxim que es pot sol·licitar per projecte en la modalitat 1 i la simplificació del formulari de presentació de projectes per facilitar la participació de totes les entitats.

La pròxima convocatòria

A partir del 12 de setembre, la Fundació ”la Caixa” obrirà una nova edició de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya, corresponent al 2023. Fins al 5 d’octubre s’hi podran presentar projectes i sol·licitar ajuts de fins a 50.000 euros en la modalitat 1 i de fins a 100.000 euros en la modalitat 2. En aquesta nova edició, la convocatòria prestarà una atenció especial a la situació actual de crisi econòmica, social, sanitària i energètica, que està provocant un augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i també un agreujament de les situacions que aquestes persones pateixen.

Entre 1999 i 2022, les convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” han impulsat 4.728 projectes a Catalunya, a través dels quals s’han atès 2.452.666 persones, amb una aportació acumulada de 105 milions d’euros. Al conjunt d’Espanya, entre 1999 i 2022, les convocatòries han impulsat 20.605 projectes, a través dels quals s’han atès 9 milions de persones, amb un pressupost global de 421 milions d’euros.

En l'acte, també hi ha estat presents, la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, María Alsina; i tres de les entitats seleccionades, que han presentat els seus projectes: EmpoderEM: Promoció de l’autonomia i el benestar de les persones amb EM i altres malalties neurodegeneratives, de la Fundació Esclerosi Múltiple - FEM; Atenció integral a persones en situació de sense llar, del Centre d’Acollida Assís, i El cohabitatge a la vellesa: Una opció de vida, de la Fundació Privada Llars Compartides.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.