Vés al contingut
(Fundació Joan Maragall) Arran de l’exposició Gaudí: La Sagrada Família de Barcelona. Art, ciència i espiritualitat, inaugurada el passat 24 de novembre, i que es podrà visitar –l’entrada és lliure- fins el 15 de gener de 2012 al Braccio di Carlo Magno de la Ciutat del Vaticà, la Fundació Joan Maragall i la Fundació de la Junta Constructora del Temple de la Sagrada Família organitzen dos actes acadèmics, que tindran lloc a Roma (Itàlia), dilluns i dimecres de la setmana vinent. El primer d’ells se celebrarà al Museu Nacional de l’Art del segle XXI (MAXXI), dilluns 12 a les 18h, i comptarà amb la intervenció de Mons. Gianfranco Ravasi, president del Pontifici Consell de la Cultura, i de l’arquitecte Mario Botta; en un diàleg a dues veus, moderat per la professora Maria Antonietta Crippa, i que porta per títol Arquitectura: símbol i sagrat. Un segle després de Gaudí.
El segon dels actes acadèmics es farà a l’Ambaixada d’Espanya prop de la Santa Seu, dimecres 14 de desembre, a les 18h, i porta per títol L’època de Gaudí a Catalunya i a Itàlia. Hi prendran part el director de L’Osservatore Romano, Giovanni Maria Vian, i l’assagista, crític literari i president de la Societat Verdaguer, Ricard Torrents. La presentació de l’acte anirà a càrrec del Dr. Antoni Matabosch, president honorari de la Fundació Joan Maragall. L’entrada a ambdós actes és lliure.
En la renaixença cultural catalana, Antoni Gaudí és l’exemple més universal del diàleg entre fe i art. Aquest artista reuneix, com a creador, un reconegut valor artístic i un innegable segell cristià que, a més, se sintetitza en una obra de ressò internacional: la Sagrada Família. Cultura i cristianisme són mots que fàcilment s’associen a grans figures catalanes. En el món de les lletres, dos grans noms indiscutibles: Jacint Verdaguer i Joan Maragall, tots dos grans poetes, tots dos conformadors de la mentalitat catalana, tots dos lligats a l’evolució i a l’enriquiment de la llengua catalana. Antoni Gaudí és l’altre nom de la mateixa època: va fer poesia en pedra. I l’arquitectura –com la música- és un llenguatge universal. En aquests dos actes acadèmics, la figura de Gaudí servirà de punt de partida per parlar d’arquitectura i transcendència –amb dues personalitats en el seu àmbit- i de l’època que va viure l’artista, tant a Catalunya com a Itàlia, amb dos experts coneixedors del seu moment històric.
Dilluns, 12 de desembre, 18h
Arquitectura: símbol i sagrat. Un segle després de Gaudí
Col·loqui a dues veus amb Mons. Gianfranco Ravasi i Mario Botta. Modera: Maria Antonietta Crippa
MAXXI. Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo (Via Guido Reni, 4. Roma)
Dimecres 14 de desembre, 18h
L’època de Gaudí a Catalunya i a Itàlia
Sessió acadèmica amb Giovanni Maria Vian i Ricard Torrents. Presenta: Antoni Matabosch
Ambaixada d’Espanya prop de la Santa Seu (Palazzo di Spagna. Plaça d’Espanya, 57. Roma)
La cloenda de les activitats institucionals i acadèmiques, i de l’exposició del Braccio di Carlo Magno tindrà lloc el divendres 13 de gener, a les 18h, amb el concert que oferirà l’Escolania de Montserrat a l’església de Santa Maria in Trastevere de Roma.
Més informació sobre l’exposició i els actes acadèmics paral·lels, així com fotografies dels actes al minisite www.gaudiaroma.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.