Vés al contingut

(FEDAC) Durant el confinament de l’any passat, tot el món va evidenciar la importància de les noves tecnologies i les eines digitals aplicades a l’educació. Aquest curs 2020-21 les escoles FEDAC han posat en funcionament el projecte sTEPs by FEDAC amb l’objectiu d’acompanyar i empoderar docents, alumnes i famílies d’arreu en habilitats digitals i noves tecnologies perquè aquestes no siguin un obstacle per a ningú a l’hora de formar-se, créixer i impulsar canvis a l’escola i a l’entorn.

D’on sorgeix el projecte sTEPs by FEDAC?

L’equip sTEPs està format principalment per educadors de les escoles FEDAC que ofereixen la seva experiència i coneixements a altres professionals de l’educació, famílies i estudiants que volen formar-se o millorar les seves habilitats en les anomenades Tecnologies de l’Empoderament i la Participació (TEP). Les TEP integren tot un conjunt d’eines tecnològiques de la informació, la comunicació, el coneixement i l’aprenentatge per empoderar les persones perquè puguin ser actives i impulsar canvis en el seu entorn.

El projecte sTEPs neix arran de l’experiència viscuda a les 24 escoles FEDAC durant el confinament. Aleshores van evidenciar els resultats de l’aposta que ja fa uns anys havia fet FEDAC per integrar les tecnologies de l’aprenentatge i el coneixement (TAC) en els processos d’ensenyament i aprenentatge a través del projecte TÀCtil. Actualment a les escoles FEDAC compten amb 469 educadors amb certificats Google Educator Level 1 i 2, Google Trainer o Google Innovator.

Formació a mida

L’equip sTEPs by FEDAC ofereix formacions i serveis d’acompanyament i assessoria personalitzats, tant de forma presencial com online. A més, al canal sTEPs by FEDAC de YouTube es publiquen videotutorials, en forma de petites píndoles, oberts a tothom sobre eines i recursos digitals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.