Vés al contingut

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(CR) La Plataforma Església pel Treball Decent crida aquest dimecres, Dia Mundial del Treball Decent, a “moure’s per un sistema productiu que posi a la persona al centre”i ha celebrat la taula rodona 'Feina i Covid: Triem un altre camí'. En la seva aportació al debat el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha afirmat que “cap crisi anterior havia afectat amb tanta duresa a l’economia submergida, que és el coixí de les persones més vulnerables”.

La taula rodona, celebrada aquest dimarts, ha comptat amb la participació de la responsable d’anàlisi social i incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, Míriam Feu, el responsable de política territorial, acció social i migracions de Comissions Obreres a Catalunya(CCOO), Toni Mora i la presidenta de relacions laborals de Foment del Treball, Ángeles Tejada.

El Homrani ha defensat que “cal derogar les reformes laborals i pactar-ne una de nova amb diàleg social”, “fer crèixer la inspecció de treball” i “flexibilitzar el reglament d’estrangeria per facilitar els permisos de treball”. Mora, per la seva part, ha fet èmfasi en la necessitat “d’un nou model fiscal que posi a les persones al centre”. “El 70% de les persones ateses per Càritas Diocesana de Barcelona no té feina” ha firmat Feu, que ha considerat que en aquesta crisi “plou sobre mullat”.

La Plataforma Església pel Treball Decent ha convocat avui a les 19 hores, en el Dia Mundial del Treball Decent, un acte a la Plaça de la Catedral de Barcelona per reivindicar “no qualsevol treball, sinó un treball decent”.

Per la seva banda, les entitats d’inspiració cristiana que impulsen a Espanya la iniciativa “Església pel Treball Decent” han fet públic un comunicat en el que, per sisè any consecutiu, han reivindicat aquesta diada per “fer visible la precarietat que pateix el món del treball, augmentada per la situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia mundial de la Covid-19”. Segons les entitats, “s’està visibilitzant les conseqüències d'un model productiu incapaç de generar ocupació amb alt valor afegit i marcat per les altes taxes de precarietat laboral” i han apostat per “un nou sistema productiu capaç de generar llocs de treball d’alt valor afegit” que reconegui la protecció social “sense supeditar-la a la vida laboral”.

A Catalunya, la Plataforma Església pel Treball Decent està integrada per la Unió de Religiosos de Catalunya, Càritas Catalunya, Mans Unides, Acció Solidària Contra l’Atur, Cristianisme i Justícia, Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església, Justícia i Pau, Delegació Diocesana de Pastoral Social i Caritativa, Germandat Obrera d’Acció Catòlica, Secretariat Diocesà de Missions, Secretariat Diocesà de Pastoral Obrera, Acció Catòlica Obrera, Joventut Obrera Catòlica de Catalunya i les Illes i el Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.