Vés al contingut
Autories
església de constantí
Algunes esquerdes visibles a la façana de l'Església | ACN
Galeria d'imatges

ACN Les obres de reconstrucció de l'estructura de la volta de l'església de Constantí al Tarragonès han finalitzat aquesta setmana. Els tècnics ja han enllestit l'enguixat de les parets i preveuen començar a pintar-les a partir de la setmana vinent, mantenint el disseny original. Es tracta d'un dels trams de la nau central del temple que es va ensorrar l'any 2018 i que té una superfície d'uns 50 metres quadrats.

El gruix de l'estructura és de vuit centímetres i s'ha construït seguint la tècnica de la volta catalana, és a dir, amb fils i guies de fusta, però sense utilitzar cap tipus de recolzament. Segons l'Ajuntament, els pròxims treballs a l'església se centraran en la neteja, la pintura i la reparació de les esquerdes.

Amb l'execució de la segona fase de la reconstrucció, l'església de Constantí recupera la fisonomia de l'edifici

A principis de juliol es començaven a posar els primers maons per reconstruir la volta de l'església de Sant Feliu de Constantí, després que col·lapsés l'any 2018 a conseqüència de l’impacte d'una de les encavallades de fusta de la coberta. Els treballs s'han iniciat una vegada finalitzades les obres a la teulada, iniciades l'any 2021.

De moment, els arquitectes i constructors de l'obra han especificat que, tot i que l'estructura ja estigui enllestida, encara falta pintar les parets i "intentar" reproduir el disseny original. La previsió és tenir-ho tot acabat a finals d'agost, tal com estava previst.

Amb l'execució d'aquesta segona fase, valorada en 50.000 euros, l'església de Constantí recuperarà, finalment, la fisonomia de l'edifici. Tot i així, encara es preveuen noves línies d'actuació. Segons l'alcalde Óscar Sánchez, una vegada finalitzada la recuperació de la volta, els tècnics començaran a treballar en la neteja de l'espai, la pintura de les parets i la reparació de les esquerdes que continuen visibles a dins i a fora del temple.

A l'espera de l'estudi estructural

L'església es mantindrà tancada fins que l'estudi estructural de l'edifici, elaborat per la Universitat Politècnica de Catalunya, confirmi que es segur tornar a obrir les portes. El batlle confia en tenir els primers resultats a principis del 2024, una vegada complert un primer cicle estacional. El passat mes de gener es va començar a fer el monitoratge a través de la instal·lació d'uns mesuradors a les parets. De fet, l'edifici es va tancar l'any 2016, justament, a causa de la gran presència d'esquerdes als murs i voltes, ocasionades pels moviments del terreny.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.