(Minyons Escoltes i Guies) Divendres es tancarà Ljubljana, Eslovènia, la 40a Assemblea General de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM en les seves sigles en anglès). Hi participen més de 1.200 delegats i observadors com a representants de les més de 130 organitzacions membres de la WOSM.
D’aquests, 6 són de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), una de les poques organitzacions no estatals que té representació pròpia en els òrgans de decisió de la WOSM. Els delegats catalans representen a l’Assemblea els 18.500 infants i joves que formen part dels 200 agrupaments escoltes i guies que hi ha a Catalunya.
L’Assemblea ha escollit els 12 membres del Comitè Escolta Mundial, renovat íntegrament i que haurà de dirigir l’Organització Mundial del Moviment Escolta durant el trienni 2014-2017. Els representants de les diverses organitzacions escoltes nacionals debatran l’adopció d’una nova visió estratègica, en què el Moviment escolta es proposa créixer fins els 100 milions de membres arreu del món l’any 2023. Actualment, amb 40 milions de membres, l’escoltisme ja és el moviment juvenil més nombrós del planeta. A l’Assemblea també es revisen els mètodes educatius de l’escoltisme i el treball de l’espiritualitat, així com les formes d’empoderament dels joves.
El nou Comitè Escolta Mundial
El nou president de l’organització serà João Armando Gonçalves (Portugal), i els vicepresidents seran Jemima Nartey (Ghana) i Daniel Ownby (Estats Units d’Amèrica). També formaran part del Comitè Karin Ahlbäck (Finlàndia), Abdullah Alfahad (Aràbia Saudita), Ledjou Marcel Blaguet (Costa d’Ivori), Peter Blatch (Austràlia), Fernando Brodeschi (Brazil), Mari Nakano (Japó), Lidija Pozaic (Croàcia), Craig Turpie (Regne Unit) i Bagrat Yesayan (Armènia).
L’escoltisme és un moviment educatiu i una proposta de valors a nivell mundial amb 107 anys d’història, amb l’objectiu de formar ciutadans compromesos amb el seu entorn i amb una forta implicació amb el territori.