(FECC) Com dur endavant la tasca pastoral educativa en la situació dels “grups-bombolla”? Quines iniciatives es presenten en l’àmbit virtual? Quina formació i recursos tenim a l’abast per aquest curs? L’Escola Cristiana esbossa algunes respostes a aquestes preguntes en el primer número del curs 2020/2021 del butlletí “Llambregades de pastoral educativa”, una publicació digital de periodicitat mensual posada en marxa arran de la situació de pandèmia el passat mes de maig. Aquesta publicació, que arriba a més de 2.500 persones, té inscripció oberta a través d’una guia elaborada des del Departament de Pastoral de la FECC.
A la portada es presenta el projecte “ViviT”, el nou lloc web de pastoral educativa que s’anirà construint al llarg de tot els curs present. Aquest espai servirà de “rebost pastoral” per a tots els agents de pastoral de les escoles o, més genèricament, a totes aquelles persones interessades en l’acció evangelitzadora amb joves. Com a mostra del que va esdevenint aquest lloc web, en pàgines internes de butlletí es presenta la recopilació i selecció de les pregàries de “La Colla d’Amics de Jesús”, una iniciativa liderada pel Jesús Renau sj i la mestra Teresa Borrut dedicada als infants anteriorment allotjada al portal pregaria.cat i que, amb la remodelació de la pàgina web, havia quedat descatalogada.
Posteriorment, s’hi pot trobar l’article “Bubbles. Pastoral en temps de grups-bombolla”, on es vol inspirar la tasca educativa-pastoral del present curs a partir de quatre ítems de reflexió: aire, fragilitat, desplaçament i transparència. Segueixen, com ja va sent habitual en l’esquema de la publicació, la presentació de bones pràctiques pastorals, aquesta vegada de la ma del Col·legi Sagrats Cors – Padre Damián i de l’Escola Pia - Sarrià. Atesa la demanda d’educació emocional i espiritual en aquest nou inici de curs, s’ha optat també per presentar un parell de propostes editorials: el projecte “Aprendre a ser”, de Francesc Torralba i la Pilarín Bayés per l’editorial Santillana; i el projecte de “primers auxilis” en educació emocional per les escoles dissenyat pel Grup Edebé.
Clouen aquest número del butlletí l’apartat anomenat “Ciberllambregades”, on es presenten articles de fons, altres iniciatives i recursos a mode de calaix de sastre, i l’apartat de formació del Programa Pastoral i Socioeducatiu de l’Escola Cristiana, on hi ha la cartellera tant de cursos propis com els que imparteix en col·laboració amb l’ISCREB en el programa “Capgirem l’àrea de religió”, adreçat específicament a la formació del professorat de religió.