Vés al contingut

(Bahá’ís de Barcelona) Del 21 d'abril al 2 de maig, les comunitats bahá'ís de tot el món celebren la seva festivitat més sagrada: el Ridván. Aquests dotze dies especials se celebren amb reunions obertes a tothom.

Durant aquest període els bahá’ís de quasi 200 països i territoris del món també trien els seus consells de govern locals. Duen a terme convencions nacionals on els delegats es reuneixen per triar la seva Assemblea Espiritual Nacional, un consell de nou membres responsable de guiar, coordinar i estimular les activitats de la comunitat bahá’í en la seva jurisdicció. Les eleccions bahá’ís es distingeixen per la manca de nominacions i campanyes.

Una reunió al paradís

La festivitat anual marca l'aniversari dels dies que, el 1863, Bahá'u'lláh va passar a la vora del riu Tigris, a Bagdad, abans de marxar a un desterrament.

En aquell moment, Bahà’u’llàh estava reunit amb uns amics durant uns dies. A ells els va anunciar que ell era el Missatger de Déu per a una nova era promesa a les escriptures sagrades del passat. Al jardí on estaven reunits ell i els seus amics el va anomenat "Ridván", que significa "paradís".

El període de Ridván també va ser el moment en què Bahá’u’lláh va proclamar els principis espirituals fonamentals que es troben als seus ensenyaments, assenyalant l’arribada d’una nova etapa en l’evolució de la vida de la humanitat, caracteritzada per la pau i la fi de la violència.

Després de la seva declaració, Bahá’u’lláh va ser sentenciat a confinament de per vida a la ciutat-presó d’Akkà, ara a Israel, i va morir el 1892.

La fe bahá’í és la més jove de les religions monoteistes independents del món i una de les de més ràpid creixement amb una presència significativa a Espanya. Els bahá’ís veuen les principals religions del món com a part d’un únic procés progressiu a través del qual Déu revela la seva voluntat a la humanitat. Entre els principis bahá’ís s’hi inclouen la unitat de la humanitat, la igualtat d’homes i dones, l’erradicació dels prejudicis, l’harmonia de la ciència i la religió, l’educació universal i la pau mundial.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.