Vés al contingut

Per saber-ne més

(CR/Observatori Blanquerna) Aquest estiu recuperem de nou alguns dels testimonis de Missioners.cat. El mapa és un portal multimèdia interactiu dedicat a missioners i missioneres catalans que actualment es troben en països en vies de desenvolupament fent una tasca humanitària amb un rerefons religiós. L’objectiu del mapa és, d’un banda, oferir dades i un cens de catalans missioners al món i, de l’altra, ser una aparador de testimonis vitals d’aquestes persones i posar a l’abast de tothom un fons documental de persones que es troben fora de Catalunya. És un projecte de l'Observatori Blanquerna Comunicació, Religió i Cultura de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Actualment s'ha realitzat 55 entrevistes que es van ampliant constantment. També s'està en procés d'elaboració del llibre missioners.cat amb l’editorial Claret. Missioners.cat compta amb l’ajuda de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya,

El primer vídeo que recuperem aquest estiu és d'una germana vedruna, Elena Amorós. Porta més de 60 anys al Perú. Viu jubilada a Lima i amb més de 90 anys no para. Es passa el dia escoltant: "Estic escoltant les hores que calgui". Ha vist que aquest servei és necessari perquè "la gent necessita treure el que té a dins". Ho fa a través del telèfon, per internet, o en persona. I també es desplaça a casa de les famílies dels presos que li demanen també per escoltar.

Des de Lima explica que el que li ha marcat del Perú és que "ho celebren tot". Fins i tot, "encara que de vegades alguns no poden menjar, no els falta el goig i l'alegria". Hi va arribar per no tornar, i de fet, va estar 13 anys sense fer cap viatge a Catalunya per visitar la família.

Elena Amorós Segarra (Perú) from Observatori Blanquerna on Vimeo.

Aquest vídeo resum forma part del mapa dels missioners catalans de l'Observatori Comunicació, Religió i Cultura de la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals Blanquerna - Universitat Ramon Llull. Aquí podeu veure l'entrevista sencera.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.