CR Amb motiu de la festivitat de Sant Ignasi de Loiola, la Companyia de Jesús ha compartit el film 'El Camí Ignasià'. La pel·lícula descriu el Camí en les seves múltiples facetes, des de l'espiritual fins al paisatge i la gastronòmica.
A través de les vivències de quatre pelegrins i un guia, les imatges del documental conviden a gaudir de l’arquitectura, els monuments, els paisatges, la fauna i flora, la gastronomia, la cultura i la gent dels espais que conformen del Camí Ignasià. En aquesta peregrinació de 650 km, els pelegrins travessen Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya, mentre es troben i interactuen amb la gent, tasten els menjars típics de la gastronomia local o contemplen els monuments i la bellesa paisatgística que els envolta. Mbassa Niang, Iñigo Medinilla, Iñaki Sánchez i Marta Burguet són els pelegrins del documental, persones de cultures, regions i religions diverses. El guia del grup és el jesuïta Josep Lluís Iriberri, director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, que durant anys ha acompanyat pelegrins d’arreu del món.
El documental, distribuït per Adso Films, està produït per Animaset i compta amb la col·laboració dels Jesuïtes, la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de La Rioja i l’Ajuntament de Manresa. Animaset és una productora audiovisual catalana que els darrers anys ha fet altres rodatges com El Metralla, La Sagrada Família. La Bíblia en Pedra, Església Confi(n)ada o Un convent al descobert.
Sant Ignasi de Loiola
La transformació de Sant Ignasi va començar amb una greu ferida durant la batalla de Pamplona l'any 1521. Durant la seva llarga recuperació, va experimentar una profunda conversió que va sorgir de la reflexió sobre la vida de Jesús i dels Sants. La seva vida posa de manifest el poder transformador del canvi que ens convida a reflexionar sobre els nostres propis viatges espirituals i a buscar encara més profunditat i propòsit en la nostra relació amb Déu i amb els altres.